Erotikus központi szervünk

Freud óta tudjuk, hogy az erogén zónák, illetve az általuk megélt örömök, egészen különleges fontossággal bírnak életünkben. Az erogén zónák között a dobogós helyet a nemi szervek (genitále) és az anális régió foglalja el.

Mi a legfontosabb erogén zónánk?

Análszex, anális szex, végbélnyílás, végbél, erogén zóna, közösülés, anális közösülés, homoszexualitás
Análszex, anális szex, végbélnyílás, végbél, erogén zóna, közösülés, anális közösülés, homoszexualitás

A végbélnyílás is erogén zóna

Azok, akik felfedezik megtapasztalják, hogy a végbélnyílás és környéke tagadhatatlanul erogén zóna, szívesen gazdagítanák szexuális életüket e terület bevetésével, de próbálkozásuk nem mindig sikeres. Fantáziálásaikat általában szégyellik, tabutémának érzik, attól félnek, hogy mások gusztustalannak tartják, fájdalmaktól, sérülésektől, fertőzésektől tartanak, és persze szoronganak az előítéletektől. Sok férfi elismeri ugyan, hogy a végbél erogén zóna, de ezzel párhuzamosan kikéri magának, mert hogy ő nem "meleg".

Már a 19. században is előfordultak pánikjelenségek például a maszturbációk és egyéb bűnösnek, deviánsnak, aberráltnak tartott viselkedések miatt. Bizonyos vallási irányelvek szerint a szexualitás egyedüli célja a gyereknemzés, amire természetesen a végbél nem alkalmas, hiszen az a salakanyagok kiürítésére teremtődött, másra használni istenkáromlás. Sokan kérik szexológus, pszichológus segítségét gátlásaik, illetve a hátsó fertályukból adódó nemi örömeik felszabadítása érdekében.

Ezért izgalmas az anális szex

Férfiak és nők "gátlástalan" milliói, hetero-, homo- és biszexuálisok egyaránt űzik az anális szexet, amelynek élvezete egyformán lehet pszichikai vagy fizikai eredetű. A végbél tabu jellege plusz izgalommal töltheti el a résztvevőket. A legtöbb végbél-ellenes emlék ("fúj, az piszkos!") rendszerint vissza-visszatér, de a dolog "perverzitása" is fokozhatja a gyönyöröket.

Férfiorgazmus férfival

Alfred C. Kinsey az 1930-as évek végén elsőként mérte fel átfogóan és objektíven az USA felnőtt lakosságának szexuális viselkedését. Nagy visszhangot keltett Kinseynek az a megállapítása, hogy a férfiak 37%-ának már volt orgazmusa egy másik férfival. Ez nem azt jelenti, hogy ennyi férfi homoszexuális, mert ugyanezek a férfiak többnyire nőkkel is kielégültek, tehát inkább biszexuálisok. Adatai szerint a kizárólagosan homoszexuálisok aránya a férfiaknál nem több 4-5%-nál; a nőknél pedig még ennyi sincs.

A 60-as és 70-es évek nyugati társadalma már elfogadta, hogy a fogamzásgátlás, a művi abortusz, a házasság előtti szex és az élettársi viszony, valamint a homoszexualitás létező és nem büntetendő jelenség. Nem számított eltévelyedésnek a maszturbáció, az orális, illetve az anális szex. Ezzel mindjobban elmosódtak a hetero- és homoszexuális élvezetek illetve ingerlési módok közötti határok.

Akik próbálkoztak mér anális közösüléssel

A brit férfitársadalom 70%-a állítja magáról, hogy végbélnyílását is erogén zónának érzi és használja. A Playboy magazinjának felmérésében, amelyben 100.000 Playboy-olvasó vett részt, a férfiak 47%-a, a nők 61%-a ismerte be, hogy már megpróbálkozott az anális közösüléssel. Angus McLaren: Szexualitás a 20. században (2002, Osiris K.) c. könyvének alapvető állítása, hogy a szexuális viselkedés nem biológiailag meghatározott, hanem "valójában társadalmi termék". Ennek megfelelően szociális és kulturális összefüggésekben kell vizsgálni a korszak szexuális szokásait.

A Szexológiai Világszövetség álláspontja

Az "új típusú szexuális történetek" reális erkölcsi megítéléshez azonban fontos tisztázni, hogy az egészséges szexualitás milyen emberi jogokat feltételez. A Szexológiai Világszövetség ezeket 11 pontban foglalta össze. Köztük legfontosabbak: a szexuális szabadság és egyenlőség, a szexuális autonómia és magánélet joga, a szabad és felelős döntés joga a szerelmet, a házasságkötést, a gyermekvállalást, vagy éppen a válást illetően. De ide tartozik az átfogó szexuális neveléshez és a tudományosan megalapozott szexuális információkhoz való jog, s végül a szexuális egészség védelmének és ápolásának joga is. Az európai jogrendszer ezeket a jogokat részben, vagy áttételesen már garantálja, bár nyilvánvalóan továbbfejlesztésre szorul.

Forrás: Szexológiai dokumentumok

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő