A női agy így éli át az orgazmust

A nők agyának bizonyos részei felpörögnek orgazmus hatására, és a fájdalomra is sokkal érzéketlenebbé válnak ez idő alatt. Speciális sisakkal lestek bele a női fejekbe a kutatók.

Korábbi kutatások úgy tartották, hogy a női agy egy része az orgazmus idejére kikapcsol, erre azonban rácáfoltak az Egyesült Államokban működő Rutgers University kutatói. A csoport tíz nő agyi aktivitását mérte, miközben két alkalommal is eljutottak a csúcsra. Mivel a pontos MRI-felvételhez mozdulatlanul kellene maradni, ami az orgazmushoz közeledve nehezen kivitelezhető, a kutatók egy "a boldogság sisakja" névre keresztelt szerkezetet adtak a tesztalanyokra. Ez pontos képet adhatott az agyi folyamatokról úgy, hogy a test többi része szabadon mozoghatott.

Melyik orgazmus jobb, a nőé vagy a férfié? Minden emberben legalább egyszer felmerül a kérdés, vajon miképpen éli át az orgazmust a másik nem. Vajon ugyanúgy, vagy kevésébe jó az érzés, netán sokkal jobb? Cikkünkben találja a választ!

Több agyi területet is felpörget

"Több agyi területen is fokozódó aktivitást figyelhettünk meg, például az érzelmekért, illetve a motoros funkciókért felelős területeken - emiatt nem tudunk mozdulatlanul maradni orgazmus közben -, illetve azon az agyi részen, amely a jutalmazás okozta érzetet váltja ki" - összegezte az eredményeket a kutatást vezető Dr. Nan Wise. Emellett a boldogsághormonként ismert endorfin és az agyat stimuláló dopamin hatásait is lekövették a vizsgálat során.

A nők agyának egy része felpörög az orgazmus hatására
A nők agyának egy része felpörög az orgazmus hatására

Dr. Wise szerint a kutatás azért is időszerű volt, mert meglepően kevés anyag van az orgazmus és a szexualitás agyra gyakorolt hatásairól. Mint mondta, a prüdéria eddig jelentősen hátráltatta ezeknek a fontos folyamatoknak a feltérképezését, az örömszerzés kiváltotta élvezet azonban természetes emberi folyamat, amely megéri a figyelmet.

Forrás: Daily Mail Online

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.