Pénteken ismét Nárcisz Futás!

A Magyar Hospice Alapítvány immár negyedszer rendezi meg hagyományos tavaszi Nárcisz Futását, amelyben 3 kilométer közös lefutása vagy legyaloglása a cél.

A rendezvény az alapítvány szemléletformáló Nárcisz programjának része, amelynek célja, hogy felhívják a figyelmet a cselekvő szolidaritásra, az önkéntesség fontosságára és az emberi méltóság megőrzésére.

Támogatásukat kifejezve sárga pólóban együtt futnak a gyerekekkel ismert közéleti személyiségek, sportolók, önkéntesek és támogatók.

Részt vesznek kerekes székesek és gyengén látók is, akik jelenléte erősíti a programba bekapcsolódott gyerekek egymás elfogadására iránt érzett nyitottságát.

A nevezési díj a helyszínen fizetendő, ami gyermekeknek 100 forint, felnőtteknek pedig 700 forint. Ezt az összeget a szervezők a betegek fájdalomcsillapítására fordítják.

Bővebben: www.hospice.hu/hospice-hirek/2013/644

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: