Tippek otthoni lazításra

Néhány plusz pihenőnap nagyszerű alkalmat kínál arra, hogy egy kicsit többet lazítsunk, mint egy átlagos hétvégén. Egyszerű, gyors tippjeinkkel könnyen feltöltődhet!

Akinek nincs módja elvonulni, kirándulni, wellnessezni, annak sem kell rosszul éreznie magát, sőt! Egy jól megtervezett hétvégén talán még többet is pihenhetünk mint egy csomagolással, utazással, dugóban pöfögéssel töltött kiruccanással.

Számoljunk tízig – de visszafelé!

Ha nem tudjuk elterelni a gondolatainkat egy aggasztó témáról, és emiatt egyre idegesebbek és idegesebbek leszünk, próbáljunk meg tíztől visszafelé számolni, majd újra, egytől tízig. A számokra koncentrálás más irányba fordítja a gondolatainkat, és a kreatív problémamegoldást is segíti.

Masszírozzuk meg a kezünket!

A kézmasszázs azonnali lazítást kínál, még akkor is, ha mi magunknak csináljuk és nem profi gyúrja át a kezünket. A kezünk általában nagyon feszes, merev, és ha ezt ellazítjuk, az az egész testünk lazítását is magával hozza. Különösen azoknak érdemes rendszeresen masszírozni a kezét, aki sokat gépel. A talpunkat is megmasszírozhatjuk, például egy teniszlabda segítségével!

Egy illóolajos fürdő könnyebbé teszi az ellazulást

Mosogassunk!

Meglepőnek tűnik, hogy éppen az egyik legutáltabb házimunkát ajánljuk, mint relaxációs technikát, de kutatások kimutatták, hogy a repetitív, egyszerű mozdulatok ellazítanak, segítik az ellazulást, segítik megnyugtatni a háborgó gondolatokat, és egyfajta „éber álomba” ringatják a szervezetünket. Ennek köszönhetően pedig javul a tanulási képességünk és a kreativitásunk is. Ha a mosogatásra semmilyen módon nem tudjuk rávenni magunkat, bármilyen más ismétlődő mozdulatsor megteszi, például a kézimunkázás vagy a haj fésülése.

Egy gyors méregtelenítő kúrával még többet tehet a feltöltődésért! Hogyan? Itt elolvashatja! Vonuljunk el egy kis időre!

Az egyedüllét és az elcsendesedés nagyszerű módszerek arra, hogy lazítsunk egy nehéz nap után. A legtöbb embernek egy ilyen szentély lehet a fürdőszoba: nem kell feltétlenül gyertyákkal telepakolni (csak ha kedvünk van hozzá), de néhány csepp illóolaj, egy arcpakolás és egy jó könyv hozzájárul a relaxációhoz.

Hallgassunk zenét, énekeljünk, táncoljunk!

Mindegy, hogy az operát szeretjük, a népzenét vagy a rapet, a kedvenc zenéink megnyugtatnak, ellazítanak, felvidítanak, ráadásul meglepően rövid idő alatt képesek hatni ránk. Az éneklésnek is feszültségoldó hatása van, ha pedig táncra is perdülünk, még az egészségünk megőrzéséhez kardiomozgást is végzünk!

Nézzünk meg egy vicces filmet a barátainkkal!

Ezzel két legyet üthetünk egy csapásra: a nevetés lazító, stresszcsökkentő hatásait több kutatás bizonyította már, mint ahogy azt is, hogy a barátainkkal való együttlét milyen jó hatással van a lelki egyensúlyunkra. A nevetés emellett erősíti az immunrendszerünket és fokozza a véráramlást is.

Sétáljunk egyet a parkban, a közeli erdőben! A friss levegő, a napsütés, némi mozgás, rövid séta segít kikapcsolni, a tüdőnek is és a szívünknek is jót tesz! Engedjük el magunkat, figyeljünk a természet szépségére, szedjünk szép színű leveleket, terméseket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +15, +21 °C

Változóan felhős lesz az ég, de több órára kisüt a nap. Elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és keleten számíthatunk záporra, zivatarra. Élénk, erős lökésekkel kísért északkeleti szél mellett 25, 31 fok között alakulnak a maximumhőmérsékletek. Kedden front nem érkezik, de a magasban zajló folyamatok hatására front jellegű tünetek léphetnek fel. Gyakori lehet a görcsös és a migrénes fejfájás, egész nap ingadozhat a vérnyomás. Egyesek alvászavarokat is tapasztalhatnak. A szabadtéri programoknak kedveznek a körülmények, de a záporok miatt az esernyőt is célszerű kéznél tartani. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)