Szalmonellás tojásokat hívnak vissza

Ha a napokban tojásokat vásároltunk a Lidlben, ellenőrizzük a csomagolóüzem-azonosítót és minőségmegőrzési idejét, mert bizonyos tojásoknál felmerült a szalmonellafertőzés gyanúja.

Megvan a szalmonella gyenge pontja Egy semmilyen más élő szervezet által nem igényelt anyag, a fruktóz-aszparagin megvonása megbéníthatja a szalmonellabaktériumot. Az, hogy erre amerikai tudósok rájöttek, afertőzéskezelésének új útját nyithatja meg, hiszen csak ezt a baktériumot gátló gyógyszerek kifejlesztése válhat lehetségessé a jövőben. Részletek itt.

A fogyasztók egészségének védelme érdekében az Aranykorona Zrt. visszahívja azon 10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű termékét, amelyen a megadott csomagolóüzem azonosító és a következő minőségmegőrzési idők valamelyike szerepel:

  • Csomagolóüzem azonosító: HU-06-TCS-001
  • Minőségmegőrzési idő: 27.07.2020 , 01.08.2020, 07.08.2020 és 14.08.2020

"A visszahívás oka, hogy a gyártó telephelyén hatósági ellenőrzés során szalmonella szennyezettséget azonosítottak, amelyről az Aranykorona Zrt. értesítette vállalatunkat" - magyarázta a Lidl. A tojásokat regionálisan értékesítették, az érintett üzletek listája a www.lidl.hu weboldalon érhető el.

Az üzletlánc arra kéri vásárlóit, hogy amennyiben a fenti termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem vigyék azt vissza bármelyik üzletükbe. A vételárat pedig akkor is visszatérítik, ha már nincs meg a hozzá tartózó nyugta. A termék gyártója, az Aranykorona Zrt. pedig elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)