Reagált a Szent János kórház: elfogták a patkányt

Tegnap jelent meg egy fotó egy patkányról, amit a Szent János kórházban láttak. Az intézmény szerint egyedi esetről van szó, az állatot egy öltözőben látták, valószínűleg a csatornából mászhatott fel. Az állatot eltávolították, az érintett helyiségeket fertőtlenítették.

Ahogy azt mi is megírtuk, patkányt láttak a Szent János kórház szülészetén. A Naphíre.hu kérdésére a kórház is megerősítette a hírt, és azt írták, hogy megtették a szükséges lépéseket.

Sebők-Tóth Kata, az intézmény kommunikációs vezetője a sajtóhírekre reagálva azt írta, hogy

Valószínűleg a csatornából mászott fel az Észak-budai Szent János Centrumkórház Diós árok telephelyén az öltözőbe egy rágcsáló, amelyet az intézmény dolgozói vettek észre. A rágcsálót eltávolították, a kórházban máshol nem találtak jelenlétére utaló nyomokat

- áll az MTI-nek küldött közleményben.    

Azt írták, hogy "az intézmény dolgozói, miután egy betegellátást nem érintő térben, egy öltözőben látták a rágcsálót, a legrövidebb időn belül az erre rendszeresített sürgősségi telefonszámon értesítették a kórház műszaki üzemeltetését végző cég műszaki ügyeletesét. Egy rágcsálóirtó szakember ezután sürgősséggel rágcsálócsapdát helyezett ki."

Szent János kórház patkány
Egy öltözőben bukkant fel. Fotó: Getty Images

A szolgáltató szerint egyedi esetről van szó, nagy valószínűséggel a csatornából mászott fel az állat, amelynek eltávolítása sikeresen megtörtént. Egyéb fertőzésre utaló nyomokat a szakember nem állapított meg - közölte a kommunikációs vezető. Hozzátette, az elmúlt időszakban más osztályról rágcsálók jelenlétére utaló jelzést vagy bejelentést sem a kórház higiéniai osztálya, sem az ellátási csoport nem kapott.    

Azt is írták, hogy a takarítószemélyzet az eset után többször is fertőtlenítette az öltözőket, azóta a dolgozók nem láttak sem ott, sem az épület más részében patkányt. Kihangsúlyozták, hogy az eset semmilyen módon nem akadályozta a betegellátást.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13 °C
Minimum: +2 °C

A felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, általában sok napsütés valószínű a gomolyfelhő-képződés mellett. Helyenként - nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten - valószínű zápor. Az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű. Napközben kettős fronthatás okozhat kellemetlen tüneteket az időjárásra érzékenyek körében.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra