Ökotakarítás: környezetbarát súrolószereket teszteltünk

Szokásos sorozatunk következő állomásához érkeztünk: az Egészségbolt.hu jóvoltából környezetbarát súrolószereket próbáltunk ki.

Habár a szerkesztőségben megoszlottak a vélemények arról, hogy az odakozmált ételektől szennyezett lábasok mosogatásán túl mire is lehet használni a súrolószereket, nem bántuk meg, hogy egyéb felületek takarítására is bevetettük. Az összes gyártó erre biztat ugyanis, joggal. A teszt élvezetes volt, az eredmények magukért beszélnek, nálunk többet senki nem lát szintetikus szert, az biztos!

<a href="https://www.egeszsegbolt.hu/termekek/almacabio_oko_kornyezetkimelo_folyekony_suroloszer.html" target="_blank">Almacabio ÖKO környezetkímélő folyékony súrolószer (500 ml)</a>

1270 Ft

Mit ígér? Kiváló tisztító és zsíroldó hatású, így különösen alkalmas konyhai és fürdőszobai felületek tisztítására. Nem karcolja a felületet, nem hagy csíkokat. Nem szükséges leöblíteni. Természetes, csak növényi alapanyagokból származó, könnyen és gyorsan, biológiai úton lebomló felületaktív összetevőket tartalmazó öko súrolószer. Nem tartalmaz foszfátot és állati eredetű összetevőket.

Mit tapasztaltunk? Általános tisztítószerként, nem túl makacs kosz esetén zseniális, de erősebb szennyeződés esetén kell mellé az izommunka és egy dörzsis szivacs. A WC-csésze általános karbantartására például remekül bevált, ebben a "szerepben" ráadásul az sem baj, hogy hígabb a szükségesnél az állaga.

<a href="https://www.egeszsegbolt.hu/termekek/ecover_folyekony_suroloszer.html" target="_blank">Ecover folyékony súrolószer (500 ml)</a>

1000 Ft

Mit ígér? Természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék, teljes lebomlásra képes. Használható szinte minden felületen: az edényekről hatékonyan távolítja el a ráégett foltokat. HD-EP műanyag (lebomlásra képes) flakonban.

Mit tapasztaltunk? Ez lett a favorit: bármilyen koszt eltávolított, az enyhe vízkővel könnyedén elbánik, kis dörzsöléssel a régi lerakódások sem jelentenek akadályt neki. A leglátványosabb a mosdókagylónál és a kádtakarításnál volt, a mosógép vize és a többi, mindennapos szennyeződés azonnal lejön vele, egy dörzsöléssel. Ha meglódul a flakon, sajnos pazarlóan lehet csak használni, de kis odafigyeléssel a fürdőszoba bármelyik felületéhez megfelel.

<a target="_blank" href="http://www.egeszsegbolt.hu/termekek/sodasan_oko_folyekony_suroloszer_500ml.html"> Sodasan ÖKO folyékony súrolószer (500 ml)</a>

1010 Ft

Mit ígér? Összetevői között szerepel a márványliszt, a cukortenzid, a xantán, néhány illóolajok és a víz. Kiváló az alapos, de kíméletes tisztításhoz, zománc, nemesfém, kerámia és üvegkerámia főzőlapon is. Semmilyen tartósítószert vagy vegyszert nem tartalmaz.

Mit tapasztaltunk? A madárkalitka heti takarításánál próbáltam ki, ahol van mit bizonyítani, és be is vált, akár az enyhén szennyezett főzőlapon. Az állaga és az illata is nagyon-nagyon kellemes, ez utóbbi citrusos. A vízkő viszont inkább barátja, mint ellensége, ez egy gyors csapteleppucolásnál derült ki, viszont a megsárgult, letaposott tornacipők gumifelületeit hófehérre varázsolta. Már ezért megtartjuk.

<a target="_blank" href="http://www.egeszsegbolt.hu/termekek/naturganik_mososzoda_2000g.html">Naturganik mosószóda (2000 g) </a>

745 Ft

Mit ígér? Környezetbarát általános tisztítószer, felhasználható mosáshoz, áztatáshoz, vízlágyításhoz, mosogatáshoz, takarításhoz és felületek tisztításához.

Mit tapasztaltunk? A súrolókkal ellentétben ehhez bűn gumikesztyű nélkül nyúlni, mert a kezet nem kíméli. Igaz, a koszt sem. Bármilyen felületen leszámol a zsírral, ha egy kis ecettel kombináljuk, akkor pedig minden koszt "lepezsegtet". A lefolyók kifényesednek, a WC-csésze makulátlan lesz, ráadásul a dugulás is megszüntethető így, drága, szintetikus és veszélyes duguláselhárító szerek nélkül. A főzőlapon kis dörzsöléssel karc nélkül dolgozik, felmosásnál is megállja a helyét, és a csempék is hálásak érte.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32 °C
Minimum: +17 °C

Gomolyfelhős, napos időben lesz részünk, elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon egyre nagyobb területen megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul. Ami az orvosmeteorológiai helyzetet illeti, fronthatással továbbra sem kell számolni.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra