Miért veszélyes a dohányfüst?

Napjainkra egyre nyilvánvalóbbak a dohányzás egészségkárosító hatásai, ugyanakkor számos tévhit is kering a témával kapcsolatban a köztudatban. Ön mennyire tájékozott ez ügyben? Tegye próbára tudását rövid tesztünkkel!

Köztudott, hogy a dohányzás rendkívül káros az egészségre. Számos krónikus megbetegedés ismert kockázati tényezője, amelyet függőséget okozó jellege miatt sok esetben igen nehéz megszüntetni. A legjobb megoldás természetesen, ha egyáltalán nem gyújtunk rá, vagy igyekszünk leszokni a dohányzásról. A dohányosoknak ezzel együtt fontos törekedniük a dohányzás okozta ártalmak csökkentésére, illetve megismerniük az ezzel kapcsolatos lehetőségeket.

Dacára ugyanis a probléma elterjedtségének, a témával kapcsolatban ma is számos félreértés és tévhit tartja magát. Milyen módon fejti ki pontosan káros hatását a dohányzás a szervezetre? Milyen vegyületek találhatók a dohányfüstben? Kiket veszélyeztetnek a dohányzás káros hatásai?

Az alábbi linken elérhető kvízünkben most próbára teheti tudását!

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +23 °C
Minimum: +15 °C

Főleg a keleti területeken zártabb maradhat a felhőzet, amely nyugat felé haladva szakadozik, gomolyosodik, néhány órás napsütés főleg a nyugati tájakon valószínű. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, utóbbiakra délután elsősorban a Dunántúlon kell számítani. A keleti, délkeleti szél az ország keleti felén megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 17 fok köré hűl le a levegő. Kettős fronthatás okozhat ma problémákat az arra érzékenyeknél.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra