Megváltozhatnak a testnevelésórákra vonatkozó szabályok

Csak versenysportolók hagyhatják majd ki a napi kötelező testnevelésórákat egy új törvénymódosítási javaslat szerint.

Egy új törvénymódosítási javaslat szerint csak versenysportolók hagyhatják majd ki a napi kötelező testnevelésórákat, hetente kétszer - de csak akkor, ha az edzés időpontja egybeesik a tesióráéval. Eddig heti két óra kiválható volt iskolán kívüli sporttal, de a javaslat szerint iskolai sportkörök, sportszervezetek igazolását ezentúl nem lehet majd elfogadni, és például néptánccal sem lesz kiváltható - közölte az RTL Híradó.

A Szülői Hang nevű szervezet petíciót indít, mert szerintük ez tovább terheli az amúgy is túlterhelt diákokat. Ezt eddig több mint 600-an írták alá. 

testnevelésóra mozgás
A Belügyminisztérium megindokolta a módosítási javaslatot. Fotó: Getty Images

A Híradó által megkérdezett gyermekorvos, Fábián Dóra szerint a mozgás ugyan nagyon fontos, de az is, hogy legyen elég szabadideje a gyerekeknek.

"A tanulók fittségi adatai a koronavírus-járvány alatt jelentősen romlottak. És bár az eredmények újra elkezdtek javulni, nem érik el a járvány előtti szintet, ezért szükséges a beavatkozás" - válaszolta a Belügyminisztérium a Híradó megkeresésére.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26 °C
Minimum: +12 °C

Fátyol- és erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Az ország északkeleti felén egyre több helyen pattannak ki záporok, zivatarok. Emellett helyenként a Nyugat-Dunántúlon is előfordulhatnak csapadékgócok. A zivatarokat intenzív csapadék és erős vagy viharos széllökés kísérheti. Zivataroktól függetlenül legfeljebb időszakos szélélénkülés fordulhat elő. A hőmérséklet késő este 15 és 21 fok között valószínű. Fronthatásokra napközben nem kell számítani.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra