Ezeket soha ne húzzuk le a vécén!

Attól, hogy valamit lehúzunk a vécén, még nem válik köddé, sőt.

Nagyon fontos, hogy csak azokat a dolgokat pottyantsuk a kagylóba és öblítsük le, amelyek valóban oda is valók. Ellenkező esetben nem csak a dugulást kockáztatjuk.

Kontaktlencsék

Reggeli hangulatunk egész további napunkat meghatározhatja. Éppen ezért fontos, hogy ébredés utáni rutinunkból kiiktassuk a berögzült rossz szokásokat.

Egy kutatás szerint a kontaklencse-viselők csaknem 20 százaléka a vécén húzza le a lencséit, miután már nem használja azokat. Úgy gondolják, hogy ebből nem lehet baj, hiszen a lencsék aprók és vékonyak. Csakhogy - akárcsak a többi műanyagfélét - a lencséket nem lenne szabad lehúzni, mivel lebomolva mikroműanyagokat juttatnak a vízbe, amivel szennyezik a környezetet.

Gyógyszerek

Nagyon fontos, hogy gyógyszereket soha, semmilyen esetben ne húzzunk le a vécén. A bennük lévő vegyi anyagokat a szűrés nem távolítja el, és visszakerülnek a természetes vizekbe, komolyan károsítva a környezetet. A lejárt gyógyszereket se a vécébe, se a kukába ne dobjuk: legjobb, ha egyszerűen visszavisszük a gyógyszertárba, ahol szinte biztosan átveszik.

vécé
Attól, hogy valamit lehúzunk a vécén, még nem válik köddé.

Főzőolaj, zsiradék

A vasárnapi rántott hús sütéséből visszamaradt olaj, a tepsi alján összegyűlő zsír és társai: ezeknek szintén semmi keresnivalójuk a vécében. Az olaj, de főleg a zsír lehűlve összeáll, és nagyon durva dugulást képes okozni, hiszen magához vonzza a hajszálakat, a papírt és egyéb dolgokat, amelyek szintén a lefolyóba kerülnek.

Tampon, kondom

Sem tampont, sem betétet, sem óvszert nem szabad lehúzni a vécén, bármennyire kényelmes megoldásnak tűnik is, különben nagyon hamar igen komoly dugulással nézhetünk szembe. Van, aki a hajfestéshez használatos gumikesztyűt is hajlamos lehúzni a vécén, ami szintén igen rossz ötlet.

Forrás: health.com

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)