Ezeket soha ne húzzuk le a vécén!

Attól, hogy valamit lehúzunk a vécén, még nem válik köddé, sőt.

Nagyon fontos, hogy csak azokat a dolgokat pottyantsuk a kagylóba és öblítsük le, amelyek valóban oda is valók. Ellenkező esetben nem csak a dugulást kockáztatjuk.

Kontaktlencsék

Reggeli hangulatunk egész további napunkat meghatározhatja. Éppen ezért fontos, hogy ébredés utáni rutinunkból kiiktassuk a berögzült rossz szokásokat .

Egy kutatás szerint a kontaklencse -viselők csaknem 20 százaléka a vécén húzza le a lencséit, miután már nem használja azokat. Úgy gondolják, hogy ebből nem lehet baj, hiszen a lencsék aprók és vékonyak. Csakhogy - akárcsak a többi műanyagfélét - a lencséket nem lenne szabad lehúzni, mivel lebomolva mikroműanyagokat juttatnak a vízbe, amivel szennyezik a környezetet.

Gyógyszerek

Nagyon fontos, hogy gyógyszereket soha, semmilyen esetben ne húzzunk le a vécén. A bennük lévő vegyi anyagokat a szűrés nem távolítja el, és visszakerülnek a természetes vizekbe, komolyan károsítva a környezetet. A lejárt gyógyszereket se a vécébe, se a kukába ne dobjuk: legjobb, ha egyszerűen visszavisszük a gyógyszertárba, ahol szinte biztosan átveszik.

vécé
Attól, hogy valamit lehúzunk a vécén, még nem válik köddé.

Főzőolaj, zsiradék

A vasárnapi rántott hús sütéséből visszamaradt olaj, a tepsi alján összegyűlő zsír és társai: ezeknek szintén semmi keresnivalójuk a vécében. Az olaj, de főleg a zsír lehűlve összeáll, és nagyon durva dugulást képes okozni, hiszen magához vonzza a hajszálakat, a papírt és egyéb dolgokat, amelyek szintén a lefolyóba kerülnek.

Tampon, kondom

Sem tampont , sem betétet, sem óvszert nem szabad lehúzni a vécén, bármennyire kényelmes megoldásnak tűnik is, különben nagyon hamar igen komoly dugulással nézhetünk szembe. Van, aki a hajfestéshez használatos gumikesztyűt is hajlamos lehúzni a vécén, ami szintén igen rossz ötlet.

Forrás: health.com

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +24 °C
Minimum: +13 °C

A legtöbb helyen többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, a Dunántúlon lehet több felhő az égen. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, az Alföldön és az Északi-középhegység keleti felén erős széllökések kísérik. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a légmozgás. A hőmérséklet késő este 12 és 17 fok között alakul. Este hidegfront érkezik.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra