Kiderült, lesz-e fehér karácsonyunk (2017.12.21.)

Pár nap és itt a karácsony. A hét első felében hideg idő, ezt követően kisebb enyhülés, záporok, hózáporok jellemzik majd időjárásunkat. Vajon hol, milyen esélyei vannak, hogy az eső havazásba váltson és szenteste megmaradjon a fehér táj?

Mi vár ránk karácsonykor?

Korábban a Házipatika.com arról számolt be, hogy valószínűleg nem lesz fehér karácsonyunk , az elmúlt napokban azonban úgy tűnt, szombaton lehet némi havazás. Most viszont megint mást mond a meteorológia...

Kiderült, lesz-e fehér karácsonyunk
Lesz fehér karácsonyunk?

Nem lesz fehér karácsonyunk?

" Jelen oldal tartalma nem minősül meteorológiai prognózisnak, célja csupán az Időkép hosszútávú előrejelzésének lényegretörő összefoglalása. Fehér karácsony alatt azt az időjárási helyzetet értjük, melynek során december 24-én este több magyar nagyvárosban is hóréteg mérhető" - írják.

Az Időkép hétfőn élesítette fehérkarácsony-előrejelzését, amely szerint most tovább csökkent a valószínűsége annak, hogy december 24-én este több magyar nagyvárosban is mérhető hóréteg alakuljon ki.

A meteorológusok szerint csütörtökön többfelé várható csapadék: keleten, északkeleten végig havazni fog, máshol azonban nyugat felől egyre inkább havas esőbe, esőbe megy át.

Havas eső és hó is jön ma Csütörtök délelőttig a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten, keleten többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan alakul ki hószállingózás, gyenge havazás, a középső országrészben kevesebb lesz a felhő, itt éjszaka zúzmarás ködfoltok képződhetnek. Eleinte néhol fordulhat elő havazás, majd a déli óráktól északnyugat felől egyre többfelé várható hó, majd havas eső, eső, de keleten estig havazás valószínű. Esetleg az esti órákban északkeleten átmenetileg ónos eső is lehet. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Dunántúlon élénkülhet meg időnként az északnyugati szél, csütörtökön többfelé megélénkül a nyugatira, délnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -1 és +4 fok között valószínű - írtuk időjárás-előrejelzésünkben , melyet ide kattintva érhet el.

Mi vár ránk a követkeő napokban?

Pénteken és szombaton elszórtan lehet egy-egy zápor, a hegyekben és északkeleten, keleten hózápor, majd 24-én hajnalban egy melegfront hozhat keletre, északkeletre kisebb esőt, ónos esőt.

Napközben jelentősen megenyhül az idő, így a fehér karácsony hazánk nagy részén elmarad, legfeljebb a magasabb hegycsúcsokon és az északkeleti határ mentén boríthatja néhol hó a tájat.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +1, +6 °C
Minimum: -4, +2 °C

Keleten eleinte lehet napsütés, de közben egyre többfelé beborul az ég. Nyugat felől egyre többfelé várható kezdetben havas eső, hó, majd fokozatosan esőbe vált a csapadék. Az élénk, erős északnyugatira forduló szélben 1, 6 fokos délutáni hőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken melegfronti hatás érvényesül. Már reggel jellemző lehet a kialvatlanság, és napközben is gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság, emiatt rendkívül nagy lesz a balesetveszély. Fokozódik a migrénhajlam, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: