Humánmeteo: sok gondot okozhatnak a fagyos hajnalok

Csütörtökön frontmentes marad az idő, de az ízületi és vérnyomáspanaszok ugyanolyan intenzíven jelentkezhetnek.

Csütörtökön fronthatás nem érvényesül, de a szokatlan, az ilyenkor szokásosnál több fokkal hidegebb idő még mindig jellemző lesz. Ebben a folyamatosan magas légnyomású és fagyos humánmeteorológiai helyzetben nagy terhelés éri még az egészséges szervezetet is. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tartósan magas légnyomás és a hideg idő újfent okozhat tüneteket az érzékenyeknél.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: A felettünk uralkodó hatalmas kiterjedésű anticiklonban olyan légnyomásértékek alakultak ki, amelyek, főleg téli viszonylatban, különösen ritkák. Tartósan igen magas légnyomás! Hogyan hat ránk, ezt magyarázza el mai videójában a meteogyógyász. (x)

A napsütés ellenére is hideg, igazi téli napra van kilátás, habár csapadék nem érkezik. A -5, -10 fokos reggelt követően napközben is csak kevéssel emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, továbbra is alacsony a hőérzet. Ez a hideg még több napig jellemző lesz a térségünkben, de azért a nappali hőmérsékletben már megkezdődik a lassú emelkedés.  Egész nap igen nehéz perceket élhetnek át az ízületi bántalmakban szenvedők.

hideg, időjárás
Az ilyenkor szokásosnál több fokkal hidegebb lesz az idő. Fotó: Getty Images

Célszerű folyamatosan melegen tartani a sajgó végtagokat, egy reggeli kímélő átmozgatás is segíthet. Többeknél megnő az izom- és hasi görcsök gyakorisága, emellett a hidegre érzékenyek körében vérnyomáspanaszok és keringési problémák is jelentkezhetnek. A napsütés kissé javítja a hangulatot és a közérzetet, de a hőérzetben jelentős változást nem okoz. A teljesítőképesség kissé csökken, és az előző napokban tapasztalt alvászavarok is előjöhetnek az arra hajlamosaknál. 

A levegőminőségben romlás várható, a forgalmasabb helyeken reggelente átmenetileg megemelkedhet a szállópor és a nitrogén-oxidok koncentrációja, és a mélyebb völgyekben is erre kell számítani.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: