Humánmeteo: kettősfront tünetei gyötörhetnek hétfőn

Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül, ami ugyan nem lesz markáns, de az érzékenyeknél akár erősebb panaszokat is kiválthat egy nap erejéig!

Hétfőn már változékonyabb lesz a humánmeteorológiai helyzet, kettősfronti tünetek jelentkezhetnek. Migrén és légzőszervi panaszok léphetek fel, általánosan romlik a komfortérzet. A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontterhelés csak átmeneti, de akár komolyabb tüneteket is kiválthat!

Nézd meg a meteogyógyász mai videós tanácsát: Furcsa kettősfronttal indul a csillagászati tavasz! A gyors és nagy mértékű változások komoly próba elé állítják a szervezetünket, sok embernél jelentkeznek szokatlanul erős panaszok. Fejfájás, alvászavarok! Kettősfront, brutális melegedés! Időben figyelmeztet a meteogyógyász. (x)

A fronthatás legintenzívebben nyugaton és a középső területeken érvényesül. Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a szabad időt pedig pihenéssel tölteni. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, nehézlégzés is jelentkezhet. A kiegyensúlyozott napirend oldhatja a zavarokat. A fronthatás csak egy naposnak ígérkezik, de még keddre virradó éjjel is felléphetnek alvásproblémák a fokozottan érzékenyek és az arra hajlamosak körében.

fronthatások, kettősfront
Kettősfronti tünetek jelentkezhetnek hétfőn. Fotó: Getty Images

A csapadék és a változékony idő jót tesz az allergiásoknak, ha ugyan csak rövid időre is, de csökken a pollenterhelés. A következő napokban azonban nagyfokú romlás várható az allergiahelyzetben, a hét legvégén már ismét magas lehet a kőris, valamint a ciprus- és tiszafafélék koncentrációja.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: