Humánmeteo: erős széltől fájhat a fejünk

Kedden hidegfronti hatás érvényesül, egészen a nap végéig jelentkezhetnek tünetek. A görcsös fejfájás sokak napját megnehezítheti.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a hideg helyett egyre inkább a szeles idő fogja okozni a tüneteket. Kedden egy hidegfront érkezik térségünkbe, de előtte még keleten melegfronti jellegű hatások is érvényesülnek kisebb mértékben. Változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, és elszórtan csapadékra is készülni kell. A megerősödő szél szintén sokak körében válthat ki panaszokat.

Nézze meg a meteogyógyász mai videós tanácsát! A frontok sokféle formában terhelhetik meg a szervezetünket! Egyénenként is nagyok az eltérések, főleg a nem szokványos esetekben, mint amilyen a jelen helyzet is! Micsoda hidegfront! Mit fog tapasztalni? Meglepő dolgokat kell megtudnia a meteogyógyásztól! (X)

Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, a rossz közérzet és a fejfájás. Fogyasszunk sok folyadékot, lehetőleg tiszta vizet, és kerüljük a magas koffeintartalmú italokat. A front ellenére az előző naphoz képest kissé melegszik a levegő, a magasabb hőmérséklet miatt a melegfrontra fokozottan érzékenyeknél enyhe migrén alakulhat ki, emellett alvászavarok is felléphetnek.

fejfájás, home office, fiatal nő
A szeles idő és a fronthatás sokaknál panaszokat okozhat kedden. Fotó: Getty Images

Napközben a görcsös panaszok is felerősödhetnek, növekszik az infarktusveszély is. Emellett a szeles időben alacsonyabban alakul a hő- és a komfortérzet. Bár nem lesz igazán hideg, de a jól variálható öltözetre most is szükség lehet. Reggel előfordulhatnak fagyok, így a télies, vastagabb öltözet továbbra is elengedhetetlen.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +7, +13 °C
Minimum: -7, +2 °C

Megnövekszik a felhőzet, kevés helyen eső, zápor is lehet. Élénk, erős északnyugati szél mellett 7, 13 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül. Erősödhetnek a gyulladások, többen fáradékonyságot, dekoncentráltságot tapasztalhatnak. Fokozódik a migrénhajlam, emellett alvásproblémák és ingerlékenység is felléphetnek. A hőmérséklet emelkedik, de a szél és a felhők miatt a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat az érzett hőmérséklet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: