Orvosmeteo: napsütéssel zárul a szeptember

Fronthatásra pénteken sem kell számítani, marad a napos idő.

A hónap utolsó napjain is kitart a kellemes, nyárias idő. A Kiderül előrejelzése szerint foronthatások sem okoznak a nap során kellemetlenséget.

Pénteken napközben többnyire derült, napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad, csak Sopronnál fordulhatnak elő időnként élénk széllökések déli irányból. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére többnyire 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Egészen szombatig nem várható fronthatás a meteorológiai előrejelzés szerint. A legtöbb kellemetlenséget a napi hőingás okozhatja, hiszen a hajnalok már hűvösek, az időjárás pedig napközben nyáriasra fordul. Az UV sugárzás mérsékelt marad napközben is.

napsütés
A hónap utolsó napjain is kitart a kellemes, nyárias idő. Fotó: Getty Images

Az esőzések után a hét első felében ismét kissé megemelkedett a parlagfű pollenkoncentrációja, azonban a magas szintet már csak helyenként éri el, jellemzően a közepes tartományban alakul. A csalánfélék, az üröm, valamint a pázsitfűfélék és a libatopfélék virágporának koncentrációja jellemzően alacsony, esetenként még elérheti a közepes szintet. Országosan alacsony koncentrációban jelen van a levegőben a kenderfélék, az útifű, a lórom, az ernyősvirágzatúak, illetve a rézgyom és a szerbtövis pollenje.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +3 °C
Minimum: -3 °C

Döntően borult lesz az ég. Az egyre erősödő csapadékzóna napközben északkelet felé halad tovább, amiből döntően eső, a főváros térségében és az északkeleti harmadban havazás valószínű. Az Északi-középhegység és a Dunakanyar térségében vastag hótakaró is kialakulhat. A halmazállapot-váltás határa a nap során fokozatosan tolódik észak felé, így egyre több helyen fagyott esőre, ónos esőre, majd esőre válthat a csapadék. Legtovább az északi határnál tarthat ki a havazás. A délies szél estig csak kevés helyen élénkül meg, majd délkeleten már megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +2 és +7, de a főváros térségében és az északkeleti harmadban csupán -2 és +1 fok között alakul. A frontérzékenyek napját kettős fronthatás nehezítheti meg.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra