Orvosmeteo: nagy hőingás okozhat kellemetlenséget szerdán

A hajnalok már nagyon hűvösek, míg napközben marad a kellemes, meleg idő. A nagy hőingás sokak szervezetét megterheli.

Többnyire napos, kellemes időre számíthatunk szerdán. A Kiderül előrejelzése szerint frontok a mai napon nem nehezítik meg az életünket, a nagy hőingás azonban megterhelő lehet.

Napközben derült, napos időre számíthatunk, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz, illetve a szél is többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Késő estére 13 és 21 fok közé hűl le a levegő.

fejfájás
A nagy hőingás azonban sokak szervezetét megterheli. Fotó: Getty Images

Fronthatásra napközben nem kell számítani, a nagy hőingás azonban sokak szervezetét megterheli. A hajnalok már igen hűvösek, napközben azonban gyorsan melegszik az idő, ez pedig leginkább az idősek, illetve a keringési betegséggel élők szervezetét terheli meg. A reggeli órákban érdemes rétegesen felöltözni annak ellenére, hogy délután már kellemes koraőszi időnk lesz.

Az esőzések és a lehűlés hatására a parlagfű pollenszórásának csúcsidőszaka véget ért. Az elkövetkező napokban a pollenkoncentrációja ismét kissé megemelkedik, mennyisége jellemzően alacsony-közepes tartományban várható, már csak helyenként érheti el a magas szintet.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +1 °C
Minimum: -6 °C

Északnyugat felől csökken a felhőzet, így az ország nagy részén napos, csapadékmentes időre lehet számítani általában kevés, a középső országrészben több gomolyfelhővel. Kivételt képez ez alól a keleti határvidék, ahol egész nap borult maradhat az ég, és északkeleten havazás, hózáporok is előfordulhatnak. Nagy területen kísérik erős lökések az északnyugati, nyugati szelet, ami a Bakony térségében gyenge hófúvás is eredményezhet. Estére mindenhol csillapodik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul. Az elmúlt napok kettős fronthatása után szombaton egy hidegfront vonul át a térség felett.