Lesz idén fehér karácsony? (2017.11.30.)

December 24-én borult, 25-én és 26-án pedig ködös időre van kilátás - legalább is ez derül ki most az előrejelzésekből.

Fehér lesz a karácsony 2017-ben?

Már elérhető az Időkep.hu 30 napos előrejelzése, ami tájékoztatást ad arról, milyen időnk lesz az ünnepek alatt. Egyelőre úgy tűnik, sajnos idén sem lesz fehér a karácsonyunk. Előreláthatólag az ünnepek alatt -1 és 4 fok között alakul majd a hőmérséklet, borult és ködös időre van kilátás, hóesésről pedig egyelőre nincs hír. (Ne feledjük azért, hogy a meteorológusok körülbelül 10 napot látnak előre, tehát még bármi megtörténhet).

Karácsonyi varázslások és időjóslások Karácsony a népi hagyományok egyik központi időszaka. Számos jóslás, időjóslás és varázslás kapcsolódik a neves napokhoz. Korábbi cikkünkből megismerhetjük ezek eredetét, bár van ami a mai napig sem tisztázott.

Lesz idén fehér karácsony, karácsony fehér karácsony karácsonyi ünnep ünnepek időjárás-előrejelzés időjárás-jelentés időjárás
Lesz idén fehér karácsonyunk?

Nem lesz négynapos a karácsony

Ahogy arról korábban a Házipatika.com beszámolt, nem gyűlt össze a szükséges, jogszabályban rögzített számú érvényes aláírás a december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánítása ügyében kezdeményezett népszavazáshoz. Az aláírásgyűjtés augusztus 1-jén kezdődött, és a jogszabály előírása alapján november 28-án 16 óráig tartott.

IGEN/NEM? A hitelesített kérdés úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy december huszonnegyedike munkaszüneti nap legyen?"

A jogszabály szerint ha az aláírásgyűjtésre rendelkezésre álló idő alatt sikerül összegyűjteni kétszázezer érvényes aláírást, akkor az Országgyűlésnek 30 napon belül el kell rendelnie a népszavazást.

Az ötletgazda bízik abban, hogy a jogalkotó figyelembe veszi az emberek akaratát, hiszen, egy korábbi közvélemény-kutatás szerint a válaszolók 96 százaléka egyetért azzal, hogy december 24-e legyen munkaszünet .

Hogy ne a depresszióról szóljanak az ünnepek Sokan lehangolttá, fáradékonnyá és falánkká válnak karácsony környékén, olyanok is, akik egyébként nem depressziósak. A jelenségnek a karácsonyi rohanáson kívül a fényhiány is oka lehet. Fontos, hogy ilyenkor különösen figyeljünk szeretteinkre. Bár pontos statisztikák nincsenek arra, hogy a karácsonyi ünnepek alatt többen kísérelnek-e meg öngyilkosságot, mint az év többi időszakában, az adatok szerint azonban ekkor lényegesen többen hívják a lelki segélyvonalakat.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +29 °C
Minimum: +17 °C

A vastagabb, összefüggőbb felhőzet kelet felé tolódik, mögötte többnyire fátyolfelhős, napos idő ígérkezik. Késő délután az Alpokaljára esetleg már besodródhat egy-egy zápor, zivatar. A délies szél nagy területen élénk, az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős lesz. A csúcshőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő. A magasban zajló melegedés miatt melegfront jellegű hatás tapasztalható.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra