Gránátalma: az örök élet gyümölcse

A gránátalma vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, megszépíti a bőrt és a hajat, és még számos pozitív hatása van a szervezetünkre.

A gránátalma már évezredek óta az örök ifjúság és a termékenység gyümölcse. Aphrodité kedvencét a Bibliában a szeretet és a szerelem jelképeként említik, a középkori uralkodók arany mását a hatalom szimbólumaként tartották kezükben a trónon. És hogy minek köszönheti ezt az évezredek óta tartó rajongást?

Gránátalma: 4 ok, amiért enni kell belőle Izgalmas ízű, dekoratív külsejű gyümölcs a gránátalma, mely érdekes alternatíva lehet a vitaminok pótlására. Emellett azonban még jócskán vannak előnyei. Kattintson a részletekért!

A gránátalma ezért egészséges

A gránátalma rengeteg vitamin, nyomelem és ásványi anyag forrása, így kiváló hatással van az immunrendszerünkre. Található benne B1- és B3-vitamin, C-vitamin, kalcium, foszfor és ellagsav is. Utóbbi az egyik legerősebb ismert antioxidáns vegyület, amely képes megkötni a szervezetet károsító szabad gyököket.

A gránátalma rengeteg vitamin, nyomelem és ásványi anyag forrása
A gránátalma rengeteg vitamin, nyomelem és ásványi anyag forrása

A benne található ösztrogénszerű anyag, az ösztron egészségesebbé és szebbé varázsolja a bőrt és a hajat, ezért nők számára kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért a gránátalma a diétás étrend tökéletes kiegészítője lehet.

A májat és a vesét is védi a toxinoktól, sőt a korábbi károsodások regenerálásához, kijavításához is hozzájárul rendszeres fogyasztása. Egy új tanulmány azt is megállapította, miszerint a gyümölcs a DNS öregedési folyamatát, azaz oxidációját is képes lassítani, így valóban kiérdemli a fiatalság gyümölcse nevet.

A cikk a Nők Lapja Egészség Örökké fiatal különszámában jelent meg.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: