A terhességi diabétesz így válhat véglegessé

A várandósság során fennáll a kockázat, hogy a kismamánál terhességi cukorbetegség lép fel. Az anyagcserezavar az esetek egy részében ráadásul a szülést követően sem rendeződik.

A gesztációs diabétesz veszélye miatt a terhesség 24. és 28. hete között terheléses vércukorvizsgálattal szűrik a várandós nőket. Amennyiben a vizsgálat során felmerül a cukorbetegség gyanúja, úgy kezdetben diétára, majd - amennyiben nem javulnak az értékek - inzulinkezelésre lehet szükség. Átlagosan a terhességek mekkora részénél jelentkezik a probléma? Mekkora a rizikó, hogy a szülés után is tartósan megmarad a betegség? Minderről dr. Hadarits Orsolya szülész-nőgyógyász foglalta össze a legalapvetőbb tudnivalókat az alábbi videóban.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: