A terhességi diabétesz így válhat véglegessé

A várandósság során fennáll a kockázat, hogy a kismamánál terhességi cukorbetegség lép fel. Az anyagcserezavar az esetek egy részében ráadásul a szülést követően sem rendeződik.

A gesztációs diabétesz veszélye miatt a terhesség 24. és 28. hete között terheléses vércukorvizsgálattal szűrik a várandós nőket. Amennyiben a vizsgálat során felmerül a cukorbetegség gyanúja, úgy kezdetben diétára, majd - amennyiben nem javulnak az értékek - inzulinkezelésre lehet szükség. Átlagosan a terhességek mekkora részénél jelentkezik a probléma? Mekkora a rizikó, hogy a szülés után is tartósan megmarad a betegség? Minderről dr. Hadarits Orsolya szülész-nőgyógyász foglalta össze a legalapvetőbb tudnivalókat az alábbi videóban.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)