Több kalóriát égetünk, ha kint edzünk

Már nincsenek messze az igazán csípős reggelek és a hűvösebb napok. A csökkenő hőmérsékletnek azonban a sportolók számára van egy pozitív hozadéka: a zsírégetés akkor a leghatékonyabb, ha a kinti hidegben edzünk.

Muthu Periasamy kaliforniai orvos vezetésével készült a kutatás, amely a szarkolipin, röviden SLN nevű, izmokban található peptidet vizsgálta. Szakemberek már régóta tudják, hogy minél magasabb az SLN szintje valakinek a szervezetében, annál kisebb az esélye az elhízásra , illetve hogy a termelődést a mozgás indítja be. Periasamy és csapata arra jött rá, hogy a hideg is beindítja az SLN termelődését. A kettő kombinációjával tehát igazán maximalizálni lehet a zsírégetést. "Így akár meg is duplázható az energiafelhasználás, ami kétszeres zsírégetést is jelenthet" - nyilatkozta a szakember a MensHealth.com-nak.

Kalóriaégetés otthon, futás helyett A sport a kilók elleni küzdelem általánosan bevált eszköze, azon belül is pedig talán a futás az egyik legelterjedtebb módszer. De mi a teendő, ha nem szívesen rójuk a végtelennek tűnő köröket a parkban? Kattintson a részletekért!

Télen sem kell kerülnünk a sportolást

A testünkben lévő sejtek egy részében található egy mitokondrium nevű sejtszervecske, amely az energia előállításában, illetve elraktározásában játszik szerepet. Minél többet sportolunk, annál nagyobb lesz a mitkondriumok száma. A szakemberek arra jutottak, hogy az SLN keményebb munkára készteti a mitokondriumokat, sőt a számukat is megnöveli - és minél több van belőlük, annál több zsírt égetünk el . Ha ezt összeadjuk az alacsony hőmérséklet SLN-aktiváló hatásával, akkor jön létre a leghatékonyabb zsírégető folyamat.

Hűvös időben a futás is jobban égeti a zsírt
Hűvös időben a futás is jobban égeti a zsírt

A téli hidegben a legtöbben hajlamosak kerülni a szabadtéri sportolást, ami természetesen sok szempontból érhető. Pedig aki súlyt szeretne leadni vagy megőrizni a fittségét, érdemes rávennie magát legalább heti egy-két alkalommal - természetesen nem órákon át és semmit sem túlzásba víve. Ha a hidegebb hónapokban szinte kizárólag a négy fal között tartózkodunk, akkor ez az SLN-szint csökkenését vonja maga után, ami kifejezetten negatívan hat a zsírégetésre. Ha téli edzéseinkből is szeretnénk kihozni a maximumot, tegyünk próbát a kinti sportolással. Csípős őszi reggeleken egy kis kocogás , télen akár korcsolyázás, síelés vagy akár egy félórás, lendületes séta is rengeteget segíthet, hogy szervezetünket maximális energiafelhasználó üzemmódba kapcsoljuk.

Forrás: menshealth.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: