Sétálással fogynánk le? Ezekre figyeljünk

Rengeteget lehet hallani arról, hogy rendszeres gyaloglással is megszabadulhatunk a felesleges kilóinktól. Néhány dologra azonban érdemes odafigyelni, ha valóban fogyni szeretnénk.

Ne sétáljunk mindig ugyanazzal a sebességgel!

Sokan nem figyelnek a sebességükre séta közben. A kényelmesen sétálgatás azonban nem fejleszti az állóképességet. Ezért érdemes fokozatosan gyorsítani a tempót, és mérni a teljesítményünket. Ne felejtsük el számolni a lépéseinket - erre már a legtöbb okostelefon képes -, mert így a legegyszerűbb napról napra követni a fejlődést, illetve számon tartani, hogy gyalogoltunk-e annyit, amennyit terveztünk.

Heti vagy havi fejlődési célok kitűzésével könnyen motiválhatjuk magunkat a hosszabb távok teljesítésére. Ez cserébe több kalória elégetését is jelenti.

Ne felejtsük el váltogatni a mozgás intenzitását!

Ajánlott váltogatni a séta intenzitását, így afféle intervall edzéssé tehetjük a gyaloglást. Ez pedig a legegészségesebb és leghatékonyabb módja annak, hogy egységnyi idő alatt a lehető legtöbb kalóriát égessük el. Így több zsírt égetünk és a vércukorszintünk is kiegyensúlyozottabbá válik.

séta, gyaloglás, rendszeres testmozgás, sportolás, mozgás, fogyókúra, zsírégetés, erősítés, állóképesség
Jobban erősít minket a gyaloglás, mint gondolnánk - de csak ha jól csináljuk. Fotó: 123rf

Egy tanulmány szerint a váltott intenzitású sétával 20 százalékkal több kalória égethető el, mint az egyenletes tempójú mozgással. Tehát ne hagyjuk ki a lépcsőket és az emelkedőket a sétából - egy ilyen edzéssel látványosan fejlődhet az állóképességünk, több kalóriát égethetünk el, és erősíthetjük izmainkat is.

Extra tipp Ne utcai cipőben gyalogoljunk! A hosszabb távú, kifejezetten sportolási célzattal tett sétákhoz ugyanúgy érdemes edzőcipőt, futócipőt húzni, mint a kocogáshoz.

A karokat se hagyjuk ki a mozgásból!

Az alkart hajlítsuk be 90 fokban és mozgassuk a felsőtest mellett előre-hátra, mintha kocognánk. Ezzel az egyszerű technikával elégethetünk néhány extra kalóriát, és még a felsőtestünket is erősíthetjük.

Forrás: care2.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: