Sétálással fogynánk le? Ezekre figyeljünk

Rengeteget lehet hallani arról, hogy rendszeres gyaloglással is megszabadulhatunk a felesleges kilóinktól. Néhány dologra azonban érdemes odafigyelni, ha valóban fogyni szeretnénk.

Ne sétáljunk mindig ugyanazzal a sebességgel!

Sokan nem figyelnek a sebességükre séta közben. A kényelmesen sétálgatás azonban nem fejleszti az állóképességet. Ezért érdemes fokozatosan gyorsítani a tempót, és mérni a teljesítményünket. Ne felejtsük el számolni a lépéseinket - erre már a legtöbb okostelefon képes -, mert így a legegyszerűbb napról napra követni a fejlődést, illetve számon tartani, hogy gyalogoltunk-e annyit, amennyit terveztünk.

Heti vagy havi fejlődési célok kitűzésével könnyen motiválhatjuk magunkat a hosszabb távok teljesítésére. Ez cserébe több kalória elégetését is jelenti.

Ne felejtsük el váltogatni a mozgás intenzitását!

Ajánlott váltogatni a séta intenzitását, így afféle intervall edzéssé tehetjük a gyaloglást. Ez pedig a legegészségesebb és leghatékonyabb módja annak, hogy egységnyi idő alatt a lehető legtöbb kalóriát égessük el. Így több zsírt égetünk és a vércukorszintünk is kiegyensúlyozottabbá válik.

séta, gyaloglás, rendszeres testmozgás, sportolás, mozgás, fogyókúra, zsírégetés, erősítés, állóképesség
Jobban erősít minket a gyaloglás, mint gondolnánk - de csak ha jól csináljuk. Fotó: 123rf

Egy tanulmány szerint a váltott intenzitású sétával 20 százalékkal több kalória égethető el, mint az egyenletes tempójú mozgással. Tehát ne hagyjuk ki a lépcsőket és az emelkedőket a sétából - egy ilyen edzéssel látványosan fejlődhet az állóképességünk, több kalóriát égethetünk el, és erősíthetjük izmainkat is.

Extra tipp Ne utcai cipőben gyalogoljunk! A hosszabb távú, kifejezetten sportolási célzattal tett sétákhoz ugyanúgy érdemes edzőcipőt, futócipőt húzni, mint a kocogáshoz.

A karokat se hagyjuk ki a mozgásból!

Az alkart hajlítsuk be 90 fokban és mozgassuk a felsőtest mellett előre-hátra, mintha kocognánk. Ezzel az egyszerű technikával elégethetünk néhány extra kalóriát, és még a felsőtestünket is erősíthetjük.

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +18 °C
Minimum: +1, +8 °C

Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem várható, de estétől egyre többfelé kell esőre, záporra készülni. Megélénkül a délire forduló szél, 14, 19 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem jön front. Az előző napi fronthatás miatt azonban a fokozottan érzékenyek még mindig tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, illetve sokaknál a fejfájás sem szűnik meg teljesen. A napsütés javítja a hangulatot, a a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Este, éjjel erős hidegfront érkezik! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: