Mi az ideális testsúlya? Számolja ki kalkulátorunkkal!

Az ideális testsúly egy igen hasznos irányszám - ahhoz, hogy kiszámoljuk, nem is kell más, mint a magasságunk, a nemünk, illetve az életkorunk.

A nők hajlamosak alábecsülni méreteiket - legalábbis erre jutott nem olyan rég egy igen érdekes kutatás, amely szerint egy átlagos nő körülbelül 2,3 kilogrammal nyom többet idealizált súlyánál. A legoptimistábbaknak a 30-as éveik végén járó nők, ők ugyanis 3 kilóval gondolják könnyebbnek magukat valódi testsúlyuknál. Pszichológusok szerint a túlzott optimizmus okolható a jelenségért, vagyis a férfiak és a nők is megpróbálják meggyőzni magukat, hogy közel állnak az ideálisnak gondolt testméretekhez.

Amennyiben mi sem vagyunk tisztában azzal, hogy mennyit is nyomunk valójában, álljunk rá egy mérlegre, majd az ideális testsúly-kalkulátor segítségével ellenőrizhetjük, hogy mennyire számít jónak a kapott szám.

Ideális testsúlyát ide kattintva számolhatja ki ! Miért is fontos az ideális testsúly - azaz nem vagyunk sem soványabbak, sem kövérebbek a kelleténél - elérése? Egyrészt, mert úgy garantáltan jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben, másrészt a betegségeket is jobb eséllyel kerülhetjük el. Az elhízás rengeteg kockázattal jár együtt, növeli például a cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri panaszok, rákos megbetegedések rizikóját. Ugyanúgy a másik véglet sem jó, mert a túlzott soványságnak is megvannak a veszélyei. Ha a szervezetünk nem jut elég energiához, vitaminhoz és ásványi anyaghoz, akkor nem tud megfelelően működni.

Egyszerűen kiszámolható az ideális testsúly (Fotó: Europress)

Az ideális testsúly tehát egy igen hasznos irányszám. A kalkulátor segítségével testmagasságunk, életkorunk és nemünk megadásával megtudhatjuk, milyen testsúly elérésével és megtartásával kedvezünk leginkább egészségünknek.

Ideális testsúlyát ide kattintva számolhatja ki ! Csak egy példa: ha valaki 170 centiméter magas, 18-50 év közötti, akkor 63 kilogramm az ideális testsúlya.

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +24 °C
Minimum: +13 °C

A legtöbb helyen többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható, a Dunántúlon lehet több felhő az égen. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, az Alföldön és az Északi-középhegység keleti felén erős széllökések kísérik. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a légmozgás. A hőmérséklet késő este 12 és 17 fok között alakul. Este hidegfront érkezik.

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra