Kettlebell - a férfias sport

Feltűnően hasonlít egy fogantyúval ellátott ágyúgolyóra és a XVIII. századi Oroszországból származik. Miután évszázadokig használta az orosz hadsereg, a kettlebell áttörte a vasfüggönyt és most a legtrendibb fitnesz-irányzat eszközeként hódít - írja a Telegraph.

A celebek imádják, és nem csak az olyan macsók körében hódít, mint Sylvester Stallone, vagy Matthew McConaughey: ott láthatók Penelope Cruz, Jennifer Aniston and Geri Halliwell kezében is. A Chelsea és a Liverpool focicsapatai beiktatták a kettlebellt edzéseikbe, de pszichoterapeuták is előszeretettel alkalmazzák rehabilitációk során. "Használata nem csupán erőt és koordinációt igényel: megdolgoztatja a karok, és a vállak izmait és a stabilizáló mélyizmokat is. Egy edzés során nagyjából 600 izmot veszünk igénybe, miközben a keringési rendszert is megdolgoztatjuk" - mondja Jamie Lloyd edző. "A kettlebell elképesztően fitté tesz. A nemkívánatos zsírpárnák eltűnnek, a has lapos lesz, fantasztikus közérzetet ad, energiával teli és erős érzést. Harminc nap és egy mérettel kisebbre kell cserélnünk a ruhatárunkat!"

Forrás: OrientPress Hírügynökség]

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)