Hihetetlen, mennyit mozog ez a 85 éves nő

Nincs több kifogás, ha eddig nem volt meg a napi 10 ezer lépésünk.

Betty Griffith nem egy ücsörgős típus. Mint azt nemrég a Prevention.com-nak megírta, nem is volt az soha, épp ellenkezőleg: mindig is aktív életet élt. "Mindig is nagy gyalogló voltam. A férjemmel egy farmon éltünk, ahol rengeteget gyalogoltunk, aztán amikor Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála, beköltöztünk a városba. Itt is együtt sétáltunk, amíg csak tudtunk" - emlékezett vissza a 85 éves nő.

Betty Griffith rendszeresen sétál férjével (a kép csak illusztráció)
Betty Griffith rendszeresen sétál férjével (a kép csak illusztráció). Fotó: 123rf

A technológia segített

A férje halála után magára maradt, és kezdett elhatalmasodni rajta a magány . Gyerekei viszont nem hagyták, hogy így legyen: a lánya megajándékozta egy Fitbit okosórával, és versenyt hirdettek a családban, hogy ki gyalogol a legtöbbet. Betty csodálkozva vette észre, hogy a fiatalabb családtagjait sorra lekörözi, és nagyon élvezte, hogy akkor is látja, milyen távolságot illetve hány lépést tett meg, ha nem a futópadon gyalogol.

Gyalog mindenhová

A gyaloglás így a leghatásosabb - részletek korábbi cikkünkben!

Mivel igazából kint szeret mozogni, ezzel az aktivitásmérővel még nagyobb lelkesedéssel vethette bele magát a gyaloglásba. Rövidesen kialakult az új napi rutinja is: minden reggel másfél mérföldet, vagyis 2,4 kilométert tesz meg a futópadon, majd ennek dupláját teljesíti a városban. Nem hallgat közben zenét, ehelyett inkább a madarak énekét hallgatja és figyeli az embereket. Néha szóba is elegyedik velük - sokan megismerik és megszólítják, mert már a helyi újságban is megjelent róla egy cikk -, de ilyenkor nem a társaság a legfontosabb számára, hanem az a nyugalom, amit a gyaloglással ér el. "Ha aggódom is valamiért reggelente, amikor úton vagyok, elmúlik" - mondta.

Betty a nap további részében is gyalogol, ahová csak tud, például ügyeket intézni vagy bevásárolni is gyalog megy. Emellett ő maga műveli az udvarát és gondoskodik a növényeiről, amivel szintén nő a megtett lépések száma.

Sosem késő elkezdeni

A 85 éves nő szerint sosem késő elkezdeni a gyaloglást . Mindenkinek azt tanácsolja, hogy egy kényelmes cipő beszerzése legyen az első lépés, aztán jöhet a többi 10 ezer. Azt mondja, eleinte még a napi 10 ezer lépés is soknak tűnt neki, de manapság már nem elégedett magával, ha egy adott napon 15 ezer lépés alatt teljesít.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +4 °C

Többfelé erősen felhős, borult lesz az ég, de lesznek tájak, ahol kisüt a nap. Számottevő csapadék nem várható, de ónos szitálás, illetve kisebb eső egy-két helyen kialakulhat. Mérsékelt marad a szél, a legmagasabb hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Vasárnap folytatódik az eseménytelen, frontmentes időszak. Az ízületi panaszok egész nap fennállhatnak, emellett gyakoriak lehetnek az alvásproblémák és a fejfájásos tünetek. A fényhiány lehangoltságot, ingerültséget okozhat. Fennáll a megfázás veszélye. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: