Együtt könnyebb

Egészsége és jó kondíciója megőrzése érdekében szánjon magára egy kis időt és tornázzon rendszeresen otthonában is. Az alapgyakorlatokat kisbabájával is végezheti, ha már tudja tartani a fejecskéjét.

Egészsége és jó kondíciója megőrzése érdekében szánjon magára egy kis időt és tornázzon rendszeresen otthonában is. Az alapgyakorlatokat kisbabájával is végezheti, ha már tudja tartani a fejecskéjét. Kellemes zene mellett, bemelegítéssel kezdje a tornát. A gyakorlatok számát fokozatosan emelje a kellemes kifáradásig.


Üljön a talajra. Egyik lábát nyújtsa előre felfelé feszített lábfejjel, a másikat kényelmesen húzza talpra. Kisbabáját ültesse maga elé. Ebből a helyzetből:


Dőljön kissé hátra és lehetőleg egyenes háttal végezzen lábcserét, lendületesen. Öt lábcsere után pihenjen, azután ismételjen.


Álljon széles terpeszben előrenéző lábfejekkel. Kisbabáját a melléhez támasztva tartsa. Álljon egyenes testtel, hasát húzza be.


Jobb térdét - egész talpán támaszkodva - hajlítsa be és kicsinyét emelje fel jobbra. Ezután középtartáson át hajlítsa be a bal térdét és gyermekét emelje fel kissé balra. Ismételje ritmusosan legalább 10x.


Zárt állásban tartsa kisgyermekét az ölében a képen látható módon. Hasát húzza be és törzsét tartsa egyenesen.


Kissé hajlított térddel végezzen térdrugózásokat úgy, hogy sarka maradjon a talajon. 10 rugózás után emelkedjen lábujjhegyre - tartsa meg egyensúlyát -, majd ismételje a térdrugózást 10x.


Üljön a földre, babáját ültesse a térdére.


Őt fogva, törzsével dőljön kisség hátra - lehetőleg egyenes háttal - és 2-3 mp-ig maradjon így, majd mellkasával közelítsen a babához. Vállát feszítse le és hátra. Folytassa a gyakorlatot lassú ütemben 5x, 10x.


Térdelőtámasz. Térde a csípőjével egyvonalban legyen. Keze befelé néző ujjakkal, vállánál kissé szélesebb tartásában támaszkodik. A babát a keze elé fektesse a hátára.


Könyökét hajlítva engedje le felsőtestét, és lassan közelítsen a babához. Fejét tartsa egyvonalban a gerincével, a hasát húzza be.

IV. évf. / 3. szám

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció