Potencianövelő nőknek is!

A nők között rengetegen vannak olyanok, akik számára a havonta jelentkező menstruációs görcsök komoly fájdalmat, hányingert, hányást, hasmenést és szédülést okozhatnak. Egy férfiaknak szánt, merevedési zavarok ellen használt gyógyszer azonban segíthet.

Mi történik a nővel, ha potencianövelőt kap?

Egy, a Human Reproduction című tudományos szaklapban korábban publikált kutatás során a tudósok, Dr. Richard Legro vezetésével, a szildenafil-citrát menstruációra gyakorolt hatásait vizsgálták meg. A tudósok szerint az elsődleges dysmenorrhea (PD), vagy más néven fájdalmasmenstruációelső helyen szerepel a nők medencetájéki fájdalmait kiváltó okok listáján.

Ez történik a nővel, ha potencianövelőt kap, menstruáció menstruációs görcsök szildenafil-citrát potencianövelők gyógyszerek menzesz menstruációs fájdalmak menstruációs fájdalom
Sokakat sújt a fájdalmas menstruáció

A menstruációs görcsök ellen leggyakrabban gyulladáscsökkentő szereket, például ibuprofent szoktak felírni az orvosok, de ez egyrészt nem minden esetben hatékony, másrészt növelheti a fekélyek és aveseelégtelenségkialakulási esélyét.

A merevedési zavarok elleni szereket már korábbi kutatások során is alkalmazták orálisan a medencetájékifájdalomleküzdésére, de ezek során a résztvevők gyakran tapasztaltak mellékhatásokat, például kínzó fejfájást, ami lehetetlenné tette a szerek gyakori használatát. A 2013-as kutatás során azonban az önkéntesek vaginálisan kapták a szert, amire korábban még egyszer sem volt példa. A vizsgálatok kezdetén a tudósok 25, tizennyolc és harmincöt év közötti nőt véletlenszerűen két csoportba osztottak: az egyik csoport tagjai szildenafilt kaptak, a másik csoport tagjai pedig hatóanyag nélküli placebót.

A Penn Állami Egyetem és a horvát Nova Gradiska Kórház tudósai ezek után egy-egy négyórás periódus során vizsgálták a fájdalomszint váltakozását a résztvevőknél. Két óra elteltével a kutatók úgy látták, az artériás pulzatilitási index jóval alacsonyabb a szildenafil-citrátot kapott résztvevők esetében, mint a placebós csoport tagjainál. Ennél is fontosabb azonban, hogy a szildenafilt kapott csoportban lévő nők esetében jelentősen enyhültek a menstruációs fájdalmak, mindenféle kellemetlen mellékhatás nélkül.

Bár a tudósok korábban úgy gondolták, a szer majd a vérellátás fokozásával fogja csökkenteni a fájdalmat, a kísérlet során mind a szildenafilt, mind a placebót kapott nők méhének vérellátása fokozódott, így a kutatóknak egyelőre fogalmuk sincs róla, miként fejti ki hatását a szer. "Ha a későbbi kutatások is megerősítik a mostani eredményeket, a szildenafil nagy segítséget jelenthet majd a menstruációs fájdalmaktól szenvedők nőknek" - nyilatkozta Dr. Legro.

Fájdalmas menstruáció esetén egyre nagyobb figyelmet kap az ősi indiai, gyógyító hatású jóga, amely kifejezetten hatásos módszer a "női" fájdalmak leküzdésében. Bizonyos jógapozícióknak a menstruációs fájdalmakra való hatásáról nemrég készült tanulmány szerint az ősi indiai gyógyító jóga nemcsak a fájdalom időtartamát, hanem erősségét is csökkenti. A helyesen felvett és ellenőrzött jógapozíciók elősegítik a görcsök oldását, kifejezetten gyengéd és egészséges megoldást kínálnak a kínzó, rendszeresen jelentkező panaszok leküzdésében.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)