Az intim szőrtelenítés veszélyei

Vonzóbbnak és tettre készebbnek érzik magukat az emberek, miután megszabadultak az intim testrészeiket fedő szőrtől - állítja egy amerikai tanulmány. De milyen veszélyeket rejthet magában a csupaszság?

A szóban forgó felmérés szerint amerikaiak milliói sebesíthetik meg magukat intim testrészeik szőrtelenítése közben. Ráadásul - az Amerikai Orvosi Szövetség adatai szerint - a gondatlanul szőrtelenítők egynegyede ilyenkor igen súlyos sérüléseket szerez. Sokaknak kórházi ellátásra, antibiotikumos kezelésre vagy akár műtétre is szüksége lehet. Ezek a szőrtelenítési balesetek főleg a fiatalokkal vagy a fokozottan szőrös emberekkel esnek meg.

Az intim csupaszság a nyerő

A jelentés szerint a leggyakoribb sérülést a szőrök durva kitépése okozza, ezt követik az égési sérülések, valamint a kiütések, pörsenések. Arra is fény derült, hogy a legnépszerűbb trend jelenleg a teljes csupaszság, azaz az úgynevezett Hollywood-fazon, amelyről azonban a szakértők állítják, hogy megnövelheti a különféle szexuális betegségek kockázatát, például a HPV-fertőzését.

a legnépszerűbb trend jelenleg a teljes csupaszság, azaz az úgynevezett Hollywood-fazon
A legnépszerűbb trend jelenleg a teljes csupaszság, azaz az úgynevezett Hollywood-fazon

Akár csukott szemmel is

A felmérésben összesen 7 456 felnőttet kérdeztek meg, közülük pedig 5 674-en válaszolták, hogy életük során legalább egyszer szőrtelenítették már intim testrészüket. A résztvevők közül 4 800-an házasságban vagy kapcsolatban éltek, 1 750 válaszadó pedig egyedülálló vagy elvált volt. És míg a legtöbb ember (77 százalék) szőrtelenítés közben közvetlenül a kezelendő testrészeit nézte, addig 21 százalékuk tükörrel végezte a műveletet, 17 százalékuk pedig arról számolt be, hogy egyáltalán nem figyelt közben intim testrészeire.

Intim balesetek

A legtöbb válaszoló, azaz 47,5 százalékuk borotvát használt, 27 százalékuk elektromos borotvát, 18 százalék ollót, 2,6 százalék gyantát és csupán 0,6 százalékuk végeztetett lézeres szőrtelenítést.

A megkérdezettek közül 133 ember számolt be arról, hogy nemi szerveik szőrtelenítése olyan fertőzést okozott, amelyet kezelni kellett, 49-en olyan sérüléseket szereztek, amelyekre antibiotikumot kellett szedniük, 36 ember pedig olyan súlyosan megsebesült, hogy sebészeti beavatkozásra volt szükség. Ha műtétre került sor, legtöbb esetben seb-összevarrást, valamint tályogtisztítást végeztek.

A férfiaknál a legtöbbször a heréket és a péniszt érte sérülés, ritkább esetben a szeméremdombot. A nőknél viszont pont a szeméremdomb sérült meg a legtöbbször, ezt követően a belső comb és a hüvely. A gát és az ánusz sérülései mindkét nem tekintetében elhanyagolhatóak voltak.

Az orvosi ellátást igénylő sebesülések 14 százalékát nem az adott személy okozta magának: ezekben az esetekben az illető háton feküdt, és hagyta, hogy valaki más próbálja meg intim testrészeit szőrteleníteni. A legkevesebb sérülést a gyantázás okozta, amely inkább a nők körében elterjedt.

Az intim szőrtelenítés így hat a szexre Kevesen gondolnák, mennyi téves elképzelés él az emberek fejében a szeméremszőrzetről. Sokan tudnak ugyanis rosszul egészen alapvető dolgokat is. Részletekért kattinson!

Szexuális indíttatás

A tanulmány azt is feltárta, hogy mi okból fordulnak a nők, és miért a férfiak az intim szőrtelenítéshez. A nők esetében az egyik legerősebb indok a szexuális megjelenésük volt. A felmérés szerint a szeméremszőrzet eltávolításával az érintettek vonzóbbnak és magabiztosabbnak érezték magukat. De férfiaknál is hasonló okokra vezethető vissza a tevékenység: a megkérdezettek csupaszságuk hatására megnövekedett szexuális aktivitásról és jobb megjelenésről számoltak be.

Forrás: Daily Mail

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.