Újranöveszthető lett a fityma

A körülmetélt férfiak hamarosan újranöveszthetik előbőrüket egy új olasz fejlesztésnek köszönhetően.

A Foregen nevű cég bejelentése szerint egy olyan módszeren dolgozik, amellyel a férfiak úgy tudnák újranöveszteni előbőrüket, ahogyan például a szalamandrák növesztik újra egy levágott testrészüket.

A híreknek kifejezetten örülhetnek azon férfiak, akiket fiatalkorukban metéltek körül és még nem is értették pontosan sem a folyamatot, sem pedig annak vonzatait. Ezen mozgalom tagjai például a foreskin-restoration.net vagy circumstitions.com oldalak fórumain osztják meg egymással negatív tapasztalataikat: sokan azt írják például, hogy a makkjuk sokat veszt érzékenységéből és nem tudják úgy élvezni a szexet, mint azon férfiak, akiket nem metéltek körül.

Míg sokan úgy érvelnek, hogy a körülmetélés számos előnnyel jár (ilyen például az STD-k előfordulásának kisebb esélye), az ellenoldal azt állítja: a folyamat az egész életet végigkísérő traumával jár, csökkenti a szexuális elégedettséget, a gyerekek esetében pedig hosszantartó fizikai károsodással jár.

Felnőttkorban hasznos? A körülmetélés - egy friss kutatás szerint - csökkenti a prosztatarák kockázatát. Részletek itt!

Most a Foregen azt állítja, hogy nemcsak az eltávolított szövetet képes "újranöveszteni", hanem annak érzékenységét is vissza tudja állítani. A regeneratív orvostudomány berkeiből érkező cég rámutat: a szalamandrákhoz hasonlóan az embereknek is megvan a képességük arra az anyaméhben, hogy regenerálódjanak. Eddig sikerült teljesen regenerálni például húgyhólyagot vagy ujjpercet, illetve részlegesen helyreállítani szívet, illetve mell- és vaginaszövetet emberi szervezetben - nyulakban például sikerült teljesen újranöveszteni működő péniszt is.

Egy új fejlesztésnek köszönhetően a körülmetélt férfiak hamarosan újranöveszthetik előbőrüket

Az újranövesztés egy ún. extracelluláris mátrix segítségével történik: ez egy olyan "csontváz" a szövetek számára, amelyhez a sejtek képesek kapcsolódni és azt benépesítve működőképes szervet képesek létrehozni: a mátrixot ez esetben például őssejtek népesítik be és azok sokasága egy funkcionális előbőrt hoz létre.

2013-ban a cég először bikák előbőrein hajtott végre sikeres kísérleteket, most pedig egy szervdonor cégnek köszönhetően emberi előbőrökön is tud már kísérleteket végrehajtani. Jelenleg ugyan közel állnak ahhoz, hogy újranövesszék az emberi előbőrszövetet, az még kérdéses, hogy a perifériás idegeket miként tudják majd regenerálni.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +29 °C
Minimum: +17 °C

Az elvonuló zivatarok mögött délelőtt a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet és a csapadék esélye. A nyugati, délnyugati tájakon viszont több maradhat a felhő. Ugyanakkor délutántól ismét egyre többfelé valószínű záporok, zivatarok kialakulása felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében, a zivatarok estére rendszerbe szerveződhetnek. Helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak! A déli, délkeleti szél a zivatarokat leszámítva legfeljebb élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel. Napközben melegfronti hatás okozhat kellemetlenségeket.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra