Cserben hagyták az elütött lányt – már képes volt maga üzenni a kórházból

Rengeteg műtéten túl van a balesetező biciklis.

Hősnek nevezi a Borsonline azt a felvidéki nőt, akit még tavasszal, Bajcs közelében biciklijével gázolt el egy autó, majd továbbhajtott anélkül, hogy segített volna.

Mint a lap írja, Cserepes Erika élet és halál között lebegett a kórházban, gégemetszést kellett végezni nála, a csípőjén, a kezén és lábán, sőt az állkapcsán is törései lettel, és több napig kómában kellett tartani. Ma már túl van több műtéten és képes szóban is kommunikálni.

A cserbenhagyás ténye alaposan felborzolta a kedélyeket Szlovákiában, különösen, mikor kitudódott, hogy a lány az út mellett, magatehetetlenül feküdt a gázolásától másnapig, amíg észre nem vették, és kórházba nem vitték. Addigra a nő teste alaposan kihűlt.

illusztráció: getty
illusztráció: getty

Úgy tudni, a cserbenhagyó visszapillantó tükre letört, amit a helyszínen megtaláltak a rendőrök, ami alapján egy fehér Citroënt furgont vagy egy Peugeot Boxert keresnek.

Biciklisek úgy döntöttek, hogy felvonulással fejezik ki szolidaritásukat társuk felé, ezért április 9-én Révkomáromról Érsekújvárra tekertek a városi kórházhoz, ahol Erikát kezelik. Az intézmény előtt a kerékpáros tömeg csengetéssel és tapssal üzent a lánynak, aki ott tart a gyógyulásban, hogy már maga is képes volt üzenetet írni:

2 hónap. Sok vagy kevés? Ahogy vesszük. Ennyi telt el a balesetem, illetve a kórházba kerülésem óta. Volt benne minden, sok küzdés, pár könny, de sok mosoly is. A nehezén túl vagyok, és ma már örömmel és megkönnyebbüléssel mondhatom, hogy megszabadultam a gépektől és a testemből kilógó csövecskéktől, az utolsó öltésektől. 53 nap után az intenzív osztályról a traumatológiára (baleseti osztály) kerültem, és még vár a rehabilitációs osztály” – írja. Hozzátette: a kórházban az ember megtanul örülni az apró dolgoknak is.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Láz- és fájdalomcsillapítás (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +22 °C
Minimum: +16 °C

A Dunántúlon és középen jobbára erősen felhős vagy borult égre van kilátás, keleten lehet még eleinte több órás napsütés. Délnyugat felől több hullámban érkezik a csapadék, amelyből főleg az ország középső harmadában sokfelé várható tartós, intenzív eső, de keleten záporok, akár heves zivatarok is kialakulhatnak. Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megélénkül, a Dunántúlon olykor megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 33 fok között várható, nyugatról délkelet felé haladva várható egyre melegebb idő. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl le a levegő. Jelenleg kettős fronthatás érvényesül: a hideg- és a melegfrontra érzékenyeknél egyaránt kialakulhatnak panaszok.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra