Kinek milyen melltartó kell?

A melltartó a nők egyik legfontosabb ruhadarabja, mert sokat hozzátesz a megfelelő megjelenésükhöz, kényelmi funkciói is vannak, de segít megőrizni a mell egészségét és formáját is. Nem mindegy tehát, hogy ki milyet választ.

Egy átlagos nőnek kilenc használatban lévő melltartója van. Egy-egy darab átlagosan egy évig bírja. A különféle méretű melltartóknak eltérő design-ra és anyagra van szükségük, hogy megfelelően elláthassák a funkciójukat. A nők különféle melltartókat használnak különféle okokból és alkalmakra. A mellnek hét alapformája van , és mindegyik más melltartót kíván. A rossz méretű és kialakítású melltartó viselése megváltoztathatja a mell méretét és alakját, ami egészségi problémákhoz vezethet. A melltartó kiválasztásához először is mérni kell, a hagyományos módszerhez szükség van egy közreműködőre, aki egy mérőszalaggal leveszi a mellkas és a mellek méretét. Majd jöhet a választás, amihez viszont jó ismerni a különféle melltartótípusokat. A Thirdlove szakcég osztályozása a következő.

T-Shirt

Melltartó T-shirt

Jó, ha legalább kettő testszínű és egy fekete van belőle a szekrényben. Ez a stílus mindent elsimít és láthatatlan a ruha alatt, azaz nem kell aggódni, hogy bevág, vagy mellbimbó áttűnik rajta. Tökéletes mindennapi viselet, amit elsősorban kényelmesre terveznek. Egy fehér top alatt a láthatatlan testszínű melltartó az ideális választás. A T-Shirt fazon jól működik az összes mellforma esetén.

Push-up

Melltartó - push-up

Tökéletes választás a nagy belépőkhöz. A push-up melltartó extra párnázással a kosár alján a kebleket emeli meg, hanem befolyásolja a közöttük levő teret is. Néhány push-up melltartót kivehető párnával terveznek, így szabályozható a mellek távolsága a ruhától vagy a hangulattól függően. A push-up melltartó jól megemelheti a melleket, de győződjünk meg róla, hogy a kosár íve törés nélkül folytatódik-e át a mellen, s ne jelenjen meg a kínos "dupla cici" hatás. Jól használható a legtöbb mellformánál.

Tehermentesítő

Melltartó - teljesen fedő

Erre a fazonra akkor van szükség, ha nagyobb támogatás kell a mellnek. A kialakítás lehet szivacsos vagy szivacs nélküli. A pántok egyes modelleknél szélesebbek a jobb tehermentesítés elérése érdekében, de ha kellően rugalmasak a felhasznált anyagok, akkor a vékonyabb pánt is megfelelő lehet. A legjobban a harang alakú és kelet-nyugat alakú melleknél működik.

Variálható

Melltartó - sokoldalú

A variálható melltartók olyan dizájnnal készülnek, hogy hordani lehessen őket keresztpántos, egyvállas vagy pánt nélküli formában is, azaz a legkülönfélébb ruhákhoz is fel lehessen venni őket. Érdemes egy testszínű vagy fekete darabot a készletben tartani. Ez a fajta különösen a nyaraláskor tesz jó szolgálatot, mert akár egyetlen darab képes minden alkalommal jól szolgálni, amikor csak melltartóra van szükség. A kosár alakjától függően minden mellformánál jól használható.

Merevítő nélküli

Melltartó - vezeték nélküli

Az elnevezés arra utal, hogy a melltartó alján nincs merevítő, tökéletesen sima formát mutat bármilyen top alatt. Az összes mellformánál jól használható E kosárméret alatt.

Szivacs nélküli

Melltartó - béleletlen

Minden melltartó ebbe a kategóriába tartozik, amelyiknek nincsen szivaccsal bélelt kosara. A szivacs nélküli melltartók erőteljesebben mutatják a természetes alakot, és nem fedik el a mellbimbót úgy, ahogy a szivacsbetétes kosár, így ennek tudatában kell lenni a világosabb színű ruházat viselésekor. Jól működik a harang alakú, a távol álló, a kerek és a csepp alakú mellnél.

Pánt nélküli

Melltartó - pántnélküli

A pánt nélküli melltartó kötelező darab a fehérneműs fiókban. A legtöbb pánt nélküli melltartó kosarában van szivacsbélés, és különféle pántokat is kínálnak hozzá, így elég sokféleképpen lehet viselni. Nagyon fontos megbizonyosodni a mell alatti pánt kellő feszességéről, különben egész nap húzogatni kell, hogy a mell a helyén maradjon. A fekete, a test- és elefántcsontszínű trió biztosan minden ruhához megfelelő választást tesz lehetővé.

Lehet erotikusan csipkés vagy strapabíró pamut, pánt nélküli vagy szivaccsal bélelt: a nők ruhatárában kiemelt szerepet kap a melltartó. Vajon tényleg segít ez a ruhadarab elkerülni a mellek megereszkedését vagy egyenesen káros a viselése? Részletek!

Elöl nyíló

Melltartó - elöl nyíló

Első nyíló melltartókat nagyon könnyű fel- és levenni, akkor is, ha valakinek már nem kellően rugalmasak a mozdulatai. A legjobban a távol álló, a kerek és a csepp alakú mellekkel működik együtt.

Bralette

Melltartó - bralette

A bralette vagy puha melltartóban általában nincs sem szivacs, sem merevítő. Kényelmes alternatíva otthoni viselésre és olyan alkalmakra, amikor minimális fedettségre vagy alátámasztásra van szükség. Jól használható az összes mellforma esetén E méret alatt.

Balconette

Melltartó - balconette

A balconette stílusú melltartók kissé alacsonyabb kosárral és szélesebb pántokkal készülnek. Jól illenek az összes mellformához.

Forrás: Thirdlove

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +12 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők fokozatosan összeesnek, és a csapadék is megszűnik. Ugyanakkor a nyugati tájakon megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Az északkeletire, keletire forduló szél döntően mérsékelt lesz. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő. Az előrejelzések alapján hétfőn frontmentes időnk lesz, így a frontérzékenyek tünetei várhatóan nem erősödnek fel.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra