Így működik a botox - videó

Évtizedek óta alkalmazzák esztétikai célokra a botoxkezelést, amelynek a közhiedelmekkel ellentétben nem csupán a ráncok eltüntetésében lehet fontos szerepe.

Egy 2016-os kutatás szerint egyes szívproblémák kezelésében is hatásos lehet a botox. Részletek itt.

A botox valójában méreg, amely az ingervezetés blokkolásával ernyeszti el a kezelt az izmokat. Ennek nyomán az izmokkal összeköttetésben álló bőrfelület is kisimul, ellazul, így bár a ránc nem múlik el, sokkal kevésbé lesz látványos a megjelenése. Emellett a kezeléssel enyhíthető a kóros izzadás is, a hatóanyag ugyanis az izzadságmirigyek működését is befolyásolja.

A botoxkezelést elsősorban a szemkörnyék és a homlok ránctalanítására javasolják
A botoxkezelést elsősorban a szemkörnyék és a homlok ránctalanítására javasolják

Hogy kik számára és mely területeken javasolt a botoxkezelés elvégzése, illetve hogy meddig tart ki az így elért hatás, arról dr. Gill Endre plasztikai sebész beszél bővebben az alábbi videóban.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: