Kisimult arccal

A "csodaszerek", a kozmetikumok, a masszírozás, a barátnők jótanácsai, a szépségvitaminok, csak ideig-óráig oldják meg a bőr kisimulását, de ha a tükörből már tényleg nem az néz vissza, akit szeretnénk, döntenünk kell a következő lépésről.

Ha akarjuk, ha nem, mindannyiunk bőre megereszkedik egyszer. Sorvadni kezd az izomzat, a bőr alatti zsírszövet, csökken a szövetek víztartalma, a bőr rugalmas rostjai megváltoznak, és kialakulnak az öregség szemmel látható jelei. Van, aki kiegyensúlyozottan viseli petyhüdt tokáját, mélyülő ráncait, de olyanok is akadnak szép számmal, akik képtelenek beletörődni a korral járó változásokba, és mindent elkövetnek, hogy visszafordítsák az idő kerekét. Nem reménytelen visszakapni korábbi vonásainkat. Az öregedés folyamatának lassítására és feltűnő jeleinek eltüntetésére számos hatékony, még több hatástalan szer és kezelés látott napvilágot. A leglátványosabb hatást plasztikai sebészeti beavatkozással lehet elérni.

Mi kell egy esztétikai sebészeti beavatkozáshoz?

Kell egy ideális jelölt, aki valamit szeretne megváltoztatni magán, és kell hozzá egy plasztikai sebész, aki eldönti, hogy indokolt-e a műtét és felméri, hogy elérhető-e a kívánt eredmény. A Plasztikai Sebészek Amerikai Szövetségének véleménye szerint az ideális jelölt kétféle lehet. Az egyiknek szilárd énképe van, ám valamely fizikai tulajdonságán változtatni, javítani akar. Az ilyen betegek általában elégedettek az eredménnyel, és továbbra is pozitívan gondolkodnak saját magukról.

A másik csoportba azok a betegek tartoznak, akiknek a testi hiba vagy hiányosság már kikezdte az önbecsülését. Bár ezeknél a betegeknél a megszokási periódus hosszabb lehet, a műtétet követően nagymértékben javul az önmagukról alkotott kép. A bőr és a bőr alatti kötőszövet helyes irányú megfeszítésével elérhető az arc megfiatalítása, anélkül, hogy megváltoznának az arc jellegzetes karaktervonásai.

Amit feltétlenül tudni kell

Az arcműtét nem érinti az arcbőr pigmentzavarait, az ajak körüli függőleges ráncokat, az alsó szemhéj alatti táskákat, és nem befolyásolja a szemöldökívek magasságát sem. Mindezek az elváltozások más plasztikai sebészeti beavatkozással korrigálhatók (szemhéjplasztika, lézeres arcfelújítás, homlokplasztika stb.). Az arcplasztika elvégezhető altatásban és helyi érzéstelenítésben. A műtétet megelőzi a páciens egészségi állapotának felmérése (orvosi, illetve laborvizsgálattal), ezt követi a várható eredmény és a lehetséges szövődmények megbeszélése. A leggyakoribb szövődmény (1-3 százalékban) a műtéti területen kialakuló vérzés, vérömleny, de időben felismerve, és azonnali, megfelelő kezelés esetén a műtét végeredményét nem befolyásolja. Súlyos következmény az arcideg ágainak részleges vagy teljes sérülése, mert ez a mimikai izomzat működését érinti, de még ilyenkor is kedvező lehet az azonnali ellátás. Részleges sérülés esetén maradéktalan gyógyulás várható. Teljes idegsérülés nyomán a száj körüli vagy a homlokon lévő izmok működésében áll be feltűnő zavar. Ezek a szövődmények rendkívül ritkán, kevesebb, mint 0,1 százalékban fordulnak elő. Dohányzó páciens esetén zavart szenved a műtét során felemelt bőr vérkeringése, ennek következménye az elhúzódó sebgyógyulás vagy a bőrszélek területére kiterjedő elhalás. Gyakorlott plasztikai sebész kezében az arcplasztika nagy biztonsággal elvégezhető műtét. Az ideális eredményének eléréséhez hozzátartozik a bőrgyógyász-kozmetológus bevonásával irányított műtéti elő- és utókezelés is. Két hónap után látható teljes mértékben a műtét eredménye, és általában öt évig biztosítja az arc fiatalos megjelenését.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -6, +3 °C

Általában erősen felhős időre van kilátás, szitálás is kialakulhat, de átmenetileg többfelé elvékonyodhat a felhőzet. Időnként megélénkül az északkeletire forduló szél, a csúcshőmérséklet 3, 8 fok között alakul. Kedden marad a frontmentes idő. A magasban zajló változások hatására fokozódik a migrénhajlam, emellett többen fáradékonyak, illetve a koncentrálási problémák is megszaporodnak. A komfortérzet inkább csak a naposabb vidékeken javulhat. Reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra