Szemészeti vizsgálatok

Látásvizsgálat kisdedkorban

Célja

A rejtve maradt látáshibák kiszűrése. Óvodáskor előtt célszerű elvinni a gyermeket a második szemészeti szűrővizsgálatra. Ekkor még idejében lehet korrigálni az eddig rejtve maradt látáshibákat.

Leírás

A két és fél éves gyermekeknél már jól alkalmazhatók azok a tesztek is, amelyeknek elvégzéséhez fontos, hogy a kicsi el tudja mondani, mit lát. Így iskoláskorra, amikor a tanulás több és fárasztóbb feladatot ró a szemekre, a gyermek már túl lehet az esetlegesen szükséges kezeléseken.

Jó, ha tudja

Lényeges szempont, hogy egyes látáshibák csak a szem és látás fejlődésének 6-7 éves korban bekövetkező lezáródásáig korrigálhatók megfelelően.

Veszélye

Nincs.

Fájdalom

Nincs.
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +2 °C
Minimum: -1 °C

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a keleti, északkeleti tájakon vékonyodhat, szakadozhat fel a felhőzet. Kora délelőttig főként a Dunántúlon, a főváros tágabb környezetében, valamint az Északi-középhegység nyugati felén lehet havas eső, havazás, a középső tájakon eső is, de kisebb körzetekben ónos eső is előfordulhat. Ezt követően az Alföldön is egyre többfelé ered el az eső, amit nyugat felől fokozatosan havazás vált. Az Alföld északkeleti részére csak estefelé ér el a csapadék. A légmozgás nagyrészt mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, a Tiszántúlon ennél néhány fokkal melegebb is lehet. Késő este -3, +2 fok valószínű. Az előrejelzés szerint napközben melegfronti hatás lesz domináns, ami sokak számára okozhat kellemetlenségeket.