Mozgásterápia

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Miben és hogyan tud segíteni a Dévény-módszer?

A mozgási sérülések valamennyi formáján segít a Dévény módszer, beleértve a szülési és a baleset következtében kialakult állapotokat is. A módszer alapja a képessé tevés - fejti ki válaszában Dévény Anna.

Betegségek

VideóRendelő: Mi a különbség a gyógyítás és a fejlesztés között?

A Dévény-módszer alapja, hogy a nem működőt képessé tesszük arra, hogy működjön. Ez a gyógyítás, ami mindennek az alapja, hiszen ha nem jól teszünk helyre valamit, újabb hibák alakulhatnak ki. A képessé tevést követően kezdődhet meg a fejlesztés, ami egyfajta finomhangolás - mondja el válaszában Dévény Anna.

Betegségek

VideóRendelő: A Dévény-módszer olyan gyerekeken is tud segíteni, akikről a normál egészségügy már lemondott?

Dévény Anna, a Dévény-módszer megalkotója a HáziPatikában beszél arról, hogy miért tudnak reménytelennek tűnő betegeken is segíteni.

Betegségek

VideóRendelő: Van-e olyan eset, amelyen a Dévény-módszer sem tud segíteni?

Dévény Anna a VideóRendelő adásában beszél arról, hogy mi történik akkor, amikor a Dévény-módszer sem képes lényegi javulást hozni a beteg életében.

Betegségek

VideóRendelő: Alkalmazhatják-e gyermekükön a szülők a Dévény-módszert?

A Dévény-módszert a gyakorlati tapasztalatok hozták létre, elsajátításához évekre van szükség. A kezeléseket mindig tapasztalt, képzett szakembernek kell végeznie, nem alkalmas szülők által végzett otthoni fejlesztésre - hangsúlyozza válaszában Dévény Anna, a Dévény-módszer megalkotója.

Betegségek

VideóRendelő: A Dévény-módszer kizárólag szülési sérülésekkel foglalkozik?

Dévény Anna egyik szívügye a baleseti utókezelés, ahol nagyon gyors javulást lehet elérni a módszerrel. Természetesen itt is fontos szempont, hogy a beteg kezelése a lehető leghamarabb elkezdődjön - mondja el válaszában Dévény Anna, a Dévény-módszer megalkotója.

Betegségek

VideóRendelő: Van olyan életkor, amikor már túl késő elkezdeni a Dévény-módszert?

A DSGM elsődleges célja a teljes gyógyulás, amihez viszont az időben megkezdett terápia elengedhetetlen. Ha egy gyermek túl későn kerül az Alapítványhoz, még mindig elérhet jelentős javulást az állapotában, de a teljes gyógyulásra már nincs esélye.

Betegségek

VideóRendelő: Mennyit alakult az évek alatt a Dévény-módszer?

Dévény Anna eredetileg gerincferdülésben szenvedő gyerekeket szeretett volna esztétikus testképzéssel korrigálni. A módszer az évek alatt megélt tapasztalásaiból alakult ki - mondja el válaszában Dévény Anna.

Betegségek

VideóRendelő: Alkalmazható-e a Dévény-módszer más módszerrel együtt?

Dévény Anna, a Dévény-módszer megalkotója beszél a VideóRendelőben arról, hogy miért nem szabad több módszert együttesen alkalmazni.

Gyógyszerkereső

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26 °C
Minimum: +12 °C

A nap első felében főként a nyugati, északnyugati országrész fölött lesz több a felhőzet. Másutt kezdetben még inkább fátyolfelhős időre van kilátás, ám napközben délnyugat felől egyre nagyobb területen megvastagszik a felhőzet. Északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre. A vastagabb felhővel borított tájakon időszakos, gyenge eső nem zárható ki, kora estétől viszont már egyre több helyen valószínű eső, záporeső, zivatar. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik, de zivatar környékén is lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél pár fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére többnyire 14 és 20 fok közé hűl le a levegő, de néhol hűvösebb is lehet. A sok napsütés miatt magas UV-értékekre számíthatunk, és inkább hidegfront a jellemző.