Erősítsük szervezetünket gyógygombákkal!

Általánosságban a gombákról tudjuk, hogy ásványi anyagokban, vitaminokban és fehérjében gazdagok. A hagyományos kínai orvoslásból ismert gyógygombák pedig különböző egészségmegőrző és gyógyító hatásuk miatt kerültek előtérbe, elsősorban az alternatív gyógyászatban.

A különböző betegségekkel szembeni ellenálló képességünk alapvető feltétele immunrendszerünk állapota. Az anyatermészet számos, fogyasztásra alkalmas kinccsel ajándékozta meg az emberiséget, melyek szervezetünk védekező vagy gyógyító funkcióját természetes módon támogatják. A gyógygombák kiemelkedő tulajdonsága, hogy képesek szabályozni az immunrendszert, hatásukat a sejtek szintjén fejtik ki. Emellett szerepet játszanak a méregtelenítésben, regenerálják a májat, szabályozzák a vérnyomást, és segítik a szív- és érrendszer munkáját.

Ismertebb gyógygombák

A gyógygombák számos aktív hatóanyagot tartalmaznak, amelyek természetes módon, összehangoltan segítik a szervezet regenerálódását, sejtszinten ösztönzik az immunrendszert a helyes működésre.

A hernyógombának évszázadok óta gyógyító erőt tulajdonít a néphit, elsősorban köhögéscsillapító hatása miatt lett ismert. A tüdőben növeli az oxigénfelvételt, vagyis javíthatja a tüdőkapacitást.

Csontritkulás és vérszegénység kezelésére a magas kalcium-, vas- és foszfortartalmú fafülgombát javasolják. A kínai gyógyászat általános regeneráló és vérkeringés-javító tulajdonságát emeli ki.

A Kínában és Japánban honos shiitake gomba nagy mennyiségben tartalmaz aminosavakat, antioxidánsokat és különböző enzimeket. Speciális szénhidrátjai az immunrendszer sejtjeit a vírusok elpusztítására serkentik. Kemoterápiás kezelések mellékhatásának enyhítésére és koleszterincsökkentésre is javasolják.

A máj és az immunrendszer erősítésére, a fizikai teljesítőképesség javítására, valamint az anyagcsere-folyamatok gyorsítására, a gyógygombák királynőjeként számon tartott pecsétviaszgombát, vagy más nevén ganodermát ajánlják. A kínai orvoslásban kúraszerűen alkalmazzák leromlott egészségi állapot javítására és a kemoterápia mellékhatásainak mérséklésére.

Ismeri a gyógygombákat?

A mandulagomba hatóanyagainak tumoros sejtekre gyakorolt gyógyító hatását kutatják. Méregtelenítő, valamint anyagcsere-folyamatokat szabályozó tulajdonsága miatt tisztítókúrákhoz javasolják.

Az apigenin jelentősége

A gyógygombák rákmegelőző és gyógyító hatását egy bizonyos apigenin a növekedési faktorokat csökkentheti a ráksejtek körül, így a gyógygomba alkalmazásával sejtszinten megerősített immunrendszer képes lehet a káros sejtek megtámadására.

Gombákkal gyógyulni

A természetben megtalálható gyógyhatású növényeket, zöldségeket, gyümölcsöket felhasználjuk mindennapi életünk során. Az alternatív gyógyászat híveinek ugyan nem számít újdonságnak, de a gyógygombák újabb színfoltot jelentenek ezen a skálán. Ami ajándékot a természet készen nyújt az embernek, azt el kell fogadni, értékelni és felhasználni javulásunk érdekében.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: