Brutális áron kínálják a szaloncukrokat

Hiába szállt el – a többi élelmiszerhez hasonlóan – a szaloncukor ára, karácsonykor megengedjük magunknak, és háztartásonként nagyjából egy kilónyit vásárolunk belőle.

Egy kiló szaloncukorért minimum 1000 forinttal többet kell most fizetni, mint tavaly, a prémiumkategória ráadásul bőven 12 ezer forint felett van. Sőt, aki még különlegesebbet szeretne, attól 14-16 ezer forintot is elkérhetnek  írja a Világgazdaság.

szaloncukor, infláció, élelmiszerár, karácsony
Még mindig megvesszük a szaloncukrot, pedig évről évre egyre drágább. Fotó: Getty Images

A legolcsóbb szaloncukor is jóval drágább, mint tavaly, ám mivel a karácsony képes szélesebbre nyitni a pénztárcákat, a legtöbben így is megveszik. Az élelmiszerkereskedelmi láncok között hatalmas a verseny: idén sokkal több féle kimért szaloncukor kapható, sőt, már ebben a szegmensben is kínálnak igen jó minőséget. Az év szaloncukra idén például a kedvező árkategóriában a Tesco karamellás terméke, de dobogós lett a Penny Market és vegán kategóriában a Lidl is.

Már a zselés is drága

A 6500–6700 forint közé lőtt árszint az, amely a vásárlók többségét érdekelheti, de egyik üzlet sem akar kimaradni a nagyon olcsó áru kínálatából, így mindegyiknél találni olyan zseléset, amely a többihez képest megdöbbentően olcsó. Ezek az olcsónak számító termékek is 500-600 forinttal drágultak tavalyhoz képest. 

Érdekesség, hogy egy 2018-as adat szerint a magyar vásárlók tűréshatára kétezer forint körül alakult, efelett már meggondolják a vásárlást. Ehhez képest 2022-ben a kedvező ár kategória is bőven hatezer forint felett van, vagyis minimum háromszor több, mint négy évvel ezelőtt volt.

Az év szaloncukra versenyében a kókusz-, marcipán-, mogyoró- és karamellíz mellett, idén új ízkategóriaként jelent meg a tej-/vajkaramella, a pisztácia és a narancs. Az ízverseny alig öt-hat éve kezdődött el a piacon, egészen addig a zselés szaloncukor vitte el a forgalom jelentős részét. 

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: