Reggeli szokások, amik hizlalhatnak

Ha szeretnénk leadni pár kilót, érdemes átgondolni a reggeli rutinunkat, ugyanis lehetnek benne olyan dolgok, amik akadályozzák a fogyókúrát, sőt: súlynövekedéshez is vezethetnek.

A megfelelő napindítás fontos része az egészséges testsúly elérésének és fenntartásának. A Women's Health gyűjtése szerint az alábbiakon bukhat el a fogyókúránk.

Túl sokáig alszunk

Talán furcsán hangzik, de nemcsak a túl kevés, de a túl sok alvás is okozhat súlynövekedést. A PLOS One kutatása kimutatta, hogy azoknak az embereknek, akik rendszeresen több mint tíz órát alszanak naponta, magasabb a testtömegindexük, mint akik hét-kilenc órát töltenek alvással.

Sötétben készülődünk

Ha nem húzzuk el a függönyt vagy a redőnyöket, miután felébredtünk, és nem engedünk be fényt, az is negatív hatással lehet a súlyunkra. Egy kutatás szerint azoknak, akik a reggeli órákban nem érintkeznek a napfénnyel, magasabb a testtömeg-indexük, attól függetlenül, hogy mennyit esznek. Napi 20-30 perc napfény már elég lehet ahhoz, hogy ne kelljen emiatt aggódnunk, de a fény fontos, hogy a szervezetünk belső órája beindítsa az anyagcserét.

ébredés, fogyás
A szervezetünk működésének szüksége van napfényre, így könnyebben fel is ébredünk.

Nem ágyazunk be

A National Sleep Foundation kutatása szerint azoknak, akik minden reggel beágyaznak, 19 százalékkal pihentetőbb és regenerálóbb az alvásuk, mint azoknak, akik nem. Ennek az apró szokásnak ugyanis komoly pszichés hatása van – akik ragaszkodnak hozzá, azok könnyebben veszik rá magukat az egészséges életmódra, táplálkozásra és a rendszeres mozgásra is –, sőt még spórolni is jobban tudnak.

Nem állunk mérlegre

A Cornell Egyetem kutatói arra jutottak, hogy azok a diétázók, akik naponta mérik a súlyukat, könnyebben adják le a fölös kilókat, és sokkal ritkábban is híznak vissza. A méreckedésre pedig a reggel a legjobb időpont, mert ilyenkor a legalacsonyabb a súlyunk. Az ilyenkor mért értékek a legpontosabbak, így ha azt látjuk, hogy kicsit többet mutat a mérleg, mint szeretnénk, korrigálhatunk a diétánkon és az edzésünkön.

Nem reggelizünk

Több kutatás is kimutatta, hogy azok, akik napindításként elfogyasztanak egy tápláló és egészséges reggelit, napközben sokkal kevésbé hajlamosak a túlevésre, illetve a nassolásra. Ha pedig valaki édesszájú, érdemes reggel ennie valami édes ízű, de egészséges ételt, mert így jó eséllyel ebéd és vacsora után nem fog desszert után vágyakozni.
Mikor van a reggeli ideális időpontja? Miből mennyit együnk és igyunk? Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk az ideális reggeliről.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: