Néhány plusz kiló is ínybetegséget okozhat

A fogyás segíthet felvenni a harcot az ínybetegségekkel szemben - áll a legújabb kutatási adatokban.

A mostani vizsgálatban összesen 31 túlsúlyos önkéntes vett részt, akiket mind valamilyen ínybetegség miatt kezeltek. A páciensek fele (átlag testtömegindex: 39) gyomor bypass-műtéten esett át, és zsírsejteket is eltávolítottak a hasfalukból, a többi betegen (átlag testtömegindex: 35) azonban nem végeztek semmilyen fogyasztóműtétet.

A résztvevők mindegyike fogkő-eltávolításon és gyökérsimításon esett át, és szájüregi higiéniás tanácsokat kaptak otthonra. Mindkét csoport tagjai javulást mutattak az ínybetegség szempontjából, a műtéten átesett betegek tünetei - vérzés, laza fogak, visszahúzódó íny, szuvasodás - azonban nagyobb mértékben javultak - olvasható a Case Western Reserve Egyetem Fogorvosi Karának szakértőinek egyetemi hírlevelében.

Az ínybetegségek kezelésének sikerességét a csökkent inzulinrezisztenciának és a gyulladásos folyamatok enyhülésének, vagyis a fogyás közvetlen következményeinek tulajdonítják.

Animáció: HáziPatika.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)