Ezért rossz a leheletünk ébredés után

Senkinek nem újdonság, hogy közvetlenül ébredés után leheletünk nem éppen rózsaillatú. De vajon miért van így? Hosszú órák telnek el az esti fogmosás és az ébredés között, de mindössze ennyiről volna szó?

Éjszaka,alvásközben csökken a nyáltermelődés. A nyál normál esetben kimossa a szájból azokat a baktériumokat, amelyek a kellemetlen szagokat okozzák, ha viszont kevés nyál termelődik, a baktériumok elszaporodnak. A száj kiszáradása tehát az egyik oka, hogy leheletünk reggelente nem túl kellemes. Ha ráadásul valaki horkol, illetve száján át lélegzik, például mert náthás vagy allergiás, és el van dugulva az orra, akkor még jobban kiszárad a szája. Emellett vannak olyan gyógyszerek is, amelyek egyik mellékhatása, hogy reggelente rossz lesz tőlük a leheletünk.

A szájszárazság gyakori okai Amikor szervezetünk nem termel elegendő nyálat, és folyamatosan száraz a szánk, jó néhány kellemetlen következménnyel találkozhatunk a fogak károsodásától a torokgyulladásig. De mi mindentől következhet be ez az állapot? Cikkünkben a válasz!

Az erős szájszag betegséget is jelezhet

A legtöbb esetben annak ténye, hogy reggel a lehelet kellemetlen, nem ad okot különösebb aggodalomra, néha azonban az erős szájszag valamilyen betegség tünete is lehet. Utalhat például valamilyen ínyproblémára, de jelezhet szívbetegséget is, esetleg valamilyen emésztőrendszeri problémát. Ha hirtelen tartósan megváltozik a leheletünk szaga, forduljunk orvoshoz, és vizsgáltassuk ki magunkat!

A rendszeres és alapos fogápolás a reggeli rossz leheletet is enyhíti
A rendszeres és alaposfogápolása reggeli rossz leheletet is enyhíti

Ha szeretnénk, hogy ébredés után leheletünk ne legyen szagos, fordítsunk fokozott figyelmet a lefekvés előtti szájápolásra. Mossunk fogat alaposan, és használjunk fogselymet, illetve valamilyen antibakteriális szájöblítőt is. Ezek együttesen sokat segítenek ezen a kellemetlenségen. Az alapos fogmosás körülbelül három percig tart, és a nyelv átsikálása is beletartozik - itt szaporodik a szájszagot okozó baktériumok több, mint fele. Emellett rendszeresen járjunk fogorvosi kontrollra, hogy idejében kezelhessük az esetleges kezdődő íny-, illetve fogbetegségeket.

Forrás: womenshealthmag.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: