Van, ahol már pénztár sincs a boltokban

Hivatalosan is megnyitotta első kasszamentes boltját az Aldi. A London délkeleti részén található üzletben az emberek csak leveszik a termékeket a polcról, majd kisétálnak velük.

Ettől lesznek veszélyesek az ételeink.

Más üzletek példáját követve az Aldi is megnyitotta első kasszamentes boltját, amelynek célja, hogy felszámolja a hosszú sorban állást és a vásárlással járó egyéb bosszantó helyzeteket, ezzel pedig fokozza a kényelmet és a vásárlási élményt. Az új üzleti modellt néhány hónapig tesztelték az alkalmazottak, mielőtt hivatalosan is megnyitották volna a vásárlók előtt a pénztár nélküli áruházat - számolt be róla a Sky News.

vásárlás
vásárlás

Applikáció és csúcstechnológiás kamerarendszer

A London délkeleti részén található üzletben történő vásárláshoz előbb regisztrálni kell egy applikációban, a boltban pedig egy csúcstechnológiás kamerarendszer követi nyomon, hogy ki mit vesz le a polcról. Ha a vásárló minden szükséges terméket megtalált, egyszerűen kisétálhat velük a boltból, és azonnal levonják a pénzt a regisztrált bankkártyájáról, vagy küldik a díjbekérőt (amennyiben az adott személy utólagos fizetést választott).

A tájékoztatás szerint a vevők alkoholt is vásárolhatnak majd. Ez azonban csak akkor lesz lehetséges, ha az arcfelismerő rendszer úgy ítéli meg az adott felhasználóról, hogy már elmúlt 25 éves.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció