Van, ahol már pénztár sincs a boltokban

Hivatalosan is megnyitotta első kasszamentes boltját az Aldi. A London délkeleti részén található üzletben az emberek csak leveszik a termékeket a polcról, majd kisétálnak velük.

Ettől lesznek veszélyesek az ételeink.

Más üzletek példáját követve az Aldi is megnyitotta első kasszamentes boltját, amelynek célja, hogy felszámolja a hosszú sorban állást és a vásárlással járó egyéb bosszantó helyzeteket, ezzel pedig fokozza a kényelmet és a vásárlási élményt. Az új üzleti modellt néhány hónapig tesztelték az alkalmazottak, mielőtt hivatalosan is megnyitották volna a vásárlók előtt a pénztár nélküli áruházat - számolt be róla a Sky News.

vásárlás
Az emberek csak leveszik a termékeket a polcról, majd kisétálnak velük az üzletből.A kép illusztráció, forrása: Getty Images

Applikáció és csúcstechnológiás kamerarendszer

A London délkeleti részén található üzletben történő vásárláshoz előbb regisztrálni kell egy applikációban, a boltban pedig egy csúcstechnológiás kamerarendszer követi nyomon, hogy ki mit vesz le a polcról. Ha a vásárló minden szükséges terméket megtalált, egyszerűen kisétálhat velük a boltból, és azonnal levonják a pénzt a regisztrált bankkártyájáról, vagy küldik a díjbekérőt (amennyiben az adott személy utólagos fizetést választott).

A tájékoztatás szerint a vevők alkoholt is vásárolhatnak majd. Ez azonban csak akkor lesz lehetséges, ha az arcfelismerő rendszer úgy ítéli meg az adott felhasználóról, hogy már elmúlt 25 éves.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +28, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Meleg, kánikulai nap vár ránk, amit elszórtan, nagyobb eséllyel a Dunántúlon enyhít zápor, zivatar. Élénk délies szél mellett 30 fok feletti melegre készülhetünk, az Alföldön 35 fok is lehet. Szombaton nem érkezik front. A hőség és a fülledtség is terhelést jelent a szervezetre. Többen fejfájást, migrént tapasztalhatnak, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakulhat. A tűző napon fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. Egyre gyakoribbak lehetnek az alvászavarok. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)