Tovább élünk, ha nem esszük ezeket

A nagymértékben feldolgozott élelmiszerek fogyasztása évekkel rövidítheti meg az életünket. Az alábbi élelmiszereket érdemes kiiktatnunk az étrendünkből!

Régóta köztudott, hogy az elfogyasztott élelmiszerek komoly hatást gyakorolnak az egészségünkre, pozitív és negatív módon egyaránt. Utóbbi csoportban kiemelt helyet foglalnak el a feldolgozott élelmiszerek , tehát azok a termékek, amelyek a gyártási folyamat során valamilyen fizikai vagy kémiai folyamaton mennek keresztül.

Ételek, melyek elősegítik a rák kialakulását A chipsek, a cukros üdítők és más, magasan feldolgozott élelmiszerek növelik bizonyos ráktípusok kialakulásának esélyét. Kattintson a részletekért!

A nagymértékben feldolgozott ételek rendszeres fogyasztását korábbi kutatások összefüggésbe hozták már bizonyos daganatok kialakulásával , illetve növelik a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is. A legutóbbi kutatás szerint ha 10 százalékkal több feldolgozott élelmiszert fogyasztunk, 14 százalékkal nő az esélye valamilyen halálos betegség kialakulásának.

Ezeket az ételeket kerüljük

A kutatók szerint az eredmények elemzésekor figyelembe kell venni azt is, hogy ezeket a nagyon feldolgozott élelmiszereket rendszerint azok fogyasztják nagy arányban, akik egyébként sem követnek túl egészséges életmódot. A feldolgozott húsok - például a sonka, a szalonna, a füstölt hús, a sült kolbász - kezelésük során nitráttal, nitrittel és más tartósítószerekkel is keverednek, melyek a szervezetben lerakódva több daganattípus kialakulását is elősegítik. Ráadásul az átlagosnál több cukor, só és zsír is van bennük, viszont kisebb arányban tartalmaznak vitaminokat és rostot, amelyek szintén védhetnek bizonyos betegségektől.

A feldolgozott élelmiszerek fogyasztása komoly betegségek kialakulásához vezethet (Fotó: 123 RF)
A feldolgozott élelmiszerek fogyasztása komoly betegségek kialakulásához vezethet (Fotó: 123 RF)

A kutatók szerint az alábbi élelmiszercsoportokat kell mindenképpen kerülnünk, hogy tovább éljünk:

 • Szénsavas üdítők
 • Előrecsomagolt édes vagy sós rágcsálnivalók
 • Jégkrém
 • Cukorka
 • Aprósütemények
 • Müzliszeletek
 • Cukrozott, ízesített gyümölcsitalok
 • Cukros kakaóitalok
 • Instant szószok
 • Előre elkészített életek
 • Konzerv élelmiszerek
 • Kolbász
 • Hamburger
 • Hot-dog
 • Instant levesek, tészták

Habár ezek az ételek többnyire olcsók és gyorsan elkészíthetők, nagyon egészségtelenek is. Érdemesebb ezért inkább minél több friss zöldségből , gyümölcsből és feldolgozatlan élelmiszerekből főznünk magunknak.

Forrás: CNN

)
Vitamin ABC - D Vitamin (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)