Tényleg veszélyes a húsleves?

"Bármilyen húst főzöl is, tudnod kell, hogy főzés közben a hús húgysavat ereszt. Erre a húgysavra a szervezetnek nemhogy nincs szüksége, de irtózatosan káros." Így kezdődik az az áltudományos körlevél, ami áltudományos magyarázatokkal kering a neten.

Mint a szövegből kiderül - melynek eredeti szerzője a blogjában szentelt egy precíz bejegyzést a témának.

Mi a baj a cikkel? - kérdezi a szerző, majd az írás összes állításán végigmegy és magyarázatot ad a kérdésre, hogy tényleg veszélyes-e a húsleves. "A gond az, hogy részlegesen igaz állításokból állít össze egy olyan képet, ami már egyértelműen csak a pánikkeltás kategóriába sorolható" - írja.

Már a húsleves is veszélyes?

Tényleg ereszt húgysavat a hús főzés közben? Valóban kíméletlenek vagyunk a vesénkkel és a gyomrunkkal, ha húst eszünk? Tényleg lehetünk rákosak mindettől?

Ajánljuk az eredeti blogbejegyzést mindenkinek, aki nem hagyja, hogy a félinformációk vezessék az egészségtudatosságban!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)