Szamártej: a karcsúság titka

Amellett, hogy állítólag Kleopátra hibátlan arcbőrének is ez volt a titka, a szamártej alakunk kordában tartásában is segíthet. Aki unja a lefölözött tejet, a szóját pedig nem bírja a gyomra, bátran próbálja ki.

A szamártej nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat és kalciumot, ráadásul energiaszintünk magasan tartásával segít egész nap frissnek maradnunk. Korábbi kutatások már bebizonyították, hogy a fehérjében gazdag ital jó választás lehet azoknak, akik érzékenyek a tehéntejre, és minden bizonnyal hamarosan népszerűvé válik a tejtermékekről lemondani nem tudó egészségtudatos fogyasztók körében.

A legújabb olasz kutatás során a tudósok tehén- vagy szamártejet itattak a kísérleti patkányokkal. Azt tapasztalták, hogy az előbbit fogyasztók súlya megnőtt, míg az utóbbival lefogytak az állatok. Emellett a szamártejnek köszönhetően alacsonyabb lett a vérzsírszázalékuk, lecsökkent a szervezetükben az egyéb érkárosító zsírok aránya, valamint az anyagcseréjük is felgyorsult. Éppen ezért az isztambuli Elhízásellenes Konferencián javasolták az ital fogyasztásának népszerűsítését.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)