Rosszkedvű? Jobban figyeljen, mit eszik!

A kutatók szerint amikor rossz a hangulatban vagyunk, sokkal nagyobb valószínűséggel fogyasztunk egészségtelen élelmiszereket, amikor pedig jó a kedvünk, nagyobb eséllyel választunk egészségesebb ételeket.

Az amerikai kutatócsoport szerint a jó hangulat azzal jár, hogy nagyobb eséllyel gondolunk a jövőnkre, és ami a legfontosabb, felismerjük az egészséges élelmiszerek hosszú távú előnyeit. A Delaware Egyetem kutatói Meryl Gardner vezetésével kimutatták, hogy az "időtávlat"segít az embereknek jobb döntéseket hozni.

Kísérletükben azt vizsgálták, hogy az emberek zenehallgatást érdemes választaniuk.

" Evolúciós szempontból logikus, hogy amikor rossz a kedvünk, tudjuk, hogy valami rossz, és arra összpontosítunk, ami fizikailag közel van hozzánk, itt és most" - magyarázta Gardner. "A fát látjuk, nem az erdőt, illetve azt, hogyan csináljuk a dolgokat, nem azt, hogy miért."

A kutatók kimutatták, hogy a jó kedélyállapotban lévő emberek kedvelték az egészségesebb élelmiszereket, és tetszett nekik annak elképzelése, hogy idősebb korukban egészségesek maradjanak. Gardner szerint az eredmények arra utalnak, hogy a jókedvtől az emberek a jövőre gondolnak, a jövőről való gondolkodás pedig elvontabb gondolkodáshoz vezet.

Mit egyen, ha rossz a kedve? Jó hangulatjavítók a természetes eredetű omega-3 zsírsavak, amelyek a lazacban, a lenmagban és a dióban vannak jelen nagy mennyiségben. Emelheti a kedvet a triptofán, amely pulykában, szójában, vörös húsban és tejtermékekben található meg. Jót tesz az avokádóban, olajos magvakban és zöld, leveles zöldségekben nagyobb mennyiségben jelen lévő magnézium, valamint a gyümölcsökben és zöld, leveles zöldségekben megtalálható folsav.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +10, +20 °C
Minimum: -2, +6 °C

Erősen felhős lesz az ég, a nap második felétől egyre többfelé lehet eső, zápor. Erős délnyugati szél mellett 10, 20 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön melegfronti hatás érvényesül. Az érzékenyek körében puffadás és egyéb emésztési panaszok jelentkezhetnek, emellett keringési problémák léphetnek fel. Az arra hajlamosak akár intenzív migrént is tapasztalhatnak. Gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: