Okok, hogy evés után még éhesek vagyunk

Alig telt el egy óra az előző étkezésünk óta, mégis farkaséhesnek érezzük magunkat? Számos dolog állhat a hátterében, például az alábbiak is.

Túl keveset reggeliztünk

A Cambridge Egyetem kutatása szerint azok, akik 300 vagy kevesebb kalóriát tartalmazó reggelit esznek rendszeresen, nagyobb eséllyel híznak meg néhány éven belül, mint akik első napi étkezése körülbelül 600 kalóriát tartalmaz. A bőséges reggeli egész nap segít egyensúlyban tartani a vércukorszintet, ami akadályozza a falási rohamok és a hirtelen fellépő éhségérzet kialakulását.

5 mód, hogy csillapítsuk a farkaséhséget - részletekért kattintson !

Szomjasak vagyunk

A kiszáradás tünetei sok esetben hasonlíthatnak az éhségére. Kimerültség, fejfájás , koncentrációs nehézségek, akár még a gyomrunk is koroghat. Ráadásul nem is kell hozzá igazán komolyan kiszáradnunk - már a normál folyadékszint 1-2 százalékos csökkenése is elég lehet.

A kiszáradás tünetei sok esetben hasonlíthatnak az éhségére
A kiszáradás tünetei sok esetben hasonlíthatnak az éhségére

Túl sok üdítőt ittunk

A legtöbb üdítőben magas cukortartalmú kukoricaszirup van, amely kutatások szerint akadályozza a vérkeringést az agy azon részeiben, amelyek az éhségérzetért felelősek. Érdemes megnézni minden élelmiszer címkéjén, hogy tartalmazza-e ezt az összetevőt.

Túl gyorsan ettünk

Gyomrunk hormonális jeleket küld agyunknak, ha megtelik. Ugyanakkor 20 perc is kellhet hozzá, hogy agyunk érzékelje ezeket a jeleket. Éppen ezért ha gyorsan behabzsoljuk az ételt, még akkor is éhesnek fogjuk érezni magunkat, amikor gyomrunk valójában már tele van, és túl fogjuk enni magunkat. Fontos, hogy az étkezésnél alaposan rágjunk meg minden falatot, és szánjunk 20-30 percet rá, hogy nyugodt körülmények között fogyasszuk el az ételeket.

Nem vittünk be elég rostot

A rostbevitel azért is fontos, mert a rostokat tovább tart megemészteni, így hosszabb időre keltik a jóllakottság érzését, ráadásul a magas rosttartalmú ételek általában kalóriaszegények is. Ha nem eszünk elég rostot, sokkal hamarabb meg fogunk éhezni. Ha viszont a rostos ételek mellé sok folyadékot is iszunk, akkor sokáig leszünk jóllakottak, és még az emésztésünket is támogatjuk.

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +13, +20 °C

Időnként megnövekszik a felhőzet, szórványosan zápor is lehet, de a napsütés lesz a jellemző. Élénk lesz az északias szél, 25, 30 fokos maximum hőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán kettősfront jellegű hatás érvényesül, de front nem érkezik. Többeknél jelentkezhet rosszullét, az arra hajlamosaknál keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az alvásproblémák is felerősödhetnek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)