Mit tesz velünk a kávé?

A kávé, és azon belül a koffein, áldásos hatásait tudományosan is bebizonyították. Összeszedtünk néhány okot, amiért érdemes kávét fogyasztani!

1. A kávé jó hatással van a májra

A májnak rengeteg funkciója van és ezek közül a méregtelenítés a legfontosabb. Számos betegség érintheti, mint a hepatitis, zsírmáj, stb. Ilyen betegség a májcirrózis is. Kiderült, hogy, napi 4 csésze kávé csökkenti a máj ezen betegségének kialakulását.

2. Felveszi a harcot a depresszióval és boldogabbá tesz

A depresszió egy súlyos mentális betegség, amely csökkenti az életminőséget. Egy harvardi tanulmány szerint, azok a nők, akik 4 vagy több csésze kávét is ittak naponta, azoknál 20 százalékkal csökkent a depresszió kialakulásának esélye. Egy másik tanulmány szerint, akik 4 vagy több csésze kávét ittak naponta, azok 53 százalékkal, kisebb valószínűséggel követtek el öngyilkosságot.

Miért egészséges a kávéfogyasztás?
Miért egészséges a kávéfogyasztás?

3. A kávéfogyasztók esetében néhány ráktípus kevesebb eséllyel alakul ki

A rákos megbetegedések a vezető halálokok között vannak, azonban úgy tűnik, hogy a kávé védhet a májrák és a végbélrák ellen. A májrák a harmadik, a végbélrák pedig a negyedik a leghalálosabb betegségek listáján. Tanulmányok azt mutatják, hogy a kávéfogyasztás 40 százalékkal csökkenti a májrák kialakulásának kockázatát, valamint napi 4-5 csészényi pedig 10 százalékkal a végbélrákét.

4. Véd a szívbetegségek és a stroke ellen

Sokan állítják, hogy a koffein megemeli a vérnyomást. Ez igaz, de csak minimális mértékben (3-4 mm / Hg) és ez általában hamar elmúlik. Ennek ellenére a vizsgálatok nem azt támasztják alá, hogy növelné a szívbetegségek kockázatát, sőt, azoknál a nőknél, akik kávéznak, csökkenhet a szívbetegség kockázata. Emellett egyes tanulmányok szerint a stroke kockázata is csökken 20 százalékkal.

Meddig tart a kávé hatása ?

5. A kávé segít sokáig élni

Tekintettel a fent leírtakra, miszerint számos betegség rizikóját csökkenti a kávé, határozottan hozzájárulhat a hosszú élethez is. Vannak azonban tudományos megfigyelések, amelyek erre engednek következtetni. Egy 18-24 évesek körében végzett kutatás alapján a férfiak esetében 20 százalékkal, a nőknél pedig 26 százalékkal alacsonyabb volt az elhalálozás veszélye. Ez a hatás különösen igaz a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőkre.

6. A kávé remek antioxidáns-forrás a diétában

Azok, akik a nyugati étrendet követik, különösen előnyös lehet a kávé a diéta alatt, hiszen a kávé komoly antioxidáns-forrás , így a kávé az egyik legegészségesebb ital a világon.

Forrás: authoritynutrition.com

)
Vitamin ABC - D Vitamin (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Alig lesz felhő az égen, strandidőre készülhetünk. Csapadék nem lesz. A Dunántúlon élénk lökések kísérik a délies szelet, a legmelegebb órákban 33, 38 fokot mérhetünk. Csütörtökön még frontmentes marad az idő, de fokozódik a hőség, ami extrém terhelést ró még az egészségesekre is. Gyakoriak az alvászavarok, napközben pedig kábaság, tompaság léphet fel. Gyakori a migrén, az arra hajlamosak keringési problémákat és emésztési panaszokat is tapasztalhatnak. A déli órákat ajánlott árnyékos, hűvös helyen tölteni. A légszennyezettség magas, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)