Mikroalga, a zöld erőmű (x)

Az algák Földünk legősibb életformájához tartoznak. Kb. 3 milliárd éve léteznek bolygónkon. Minden geológiai korszakot és klímaváltozást túléltek. A mikroalgákat már az aztékok is nagyértékű tápláléknak tekintették, ezért hívták őket "Isten ajándékának".

Tízszer többre képesek, mint a szárazföldi növények. Magas és sokrétű tápanyagértéke miatt az algák jelentősége egyre nő az emberi táplálkozásban.

Erő a munkához, sporthoz és hétköznapokhoz

A mai élet tele van kihívásokkal, nincs egy perc megállás sem. A mókuskerékből kiszállni nehéz, sokszor lehetetlen. Mit tehetünk hát ? A lehető leghatékonyabban segítsük szervezetünket, hogy helyt tudjon állni. Testi és szellemi terhelésnél az igénybevett sejtek energia, azaz vitális anyag szükséglete többszörösére növekszik, melyeket szervezetünk tápanyag-raktáraiból pótol. Ha ezek a raktárak üresek, hiány lép fel. A teljesítményt csak megfelelő tápanyag- és vitálisanyag-bevitellel lehet tartani. Vitális anyagok azok az anyagok, amelyeket a test az általános anyagcsere fenntartásához használ fel. Ezek többek között fehérjék, ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek, enzimek, zsír- és aminosavak stb.

Egyoldalú táplálkozásnál, stressznél, nagyfokú környezeti méregbevitelnél vagy extrém terhelésnél ezek a raktárak gyorsan kimerülnek. Töredezett körmök, fakó, töredezett haj hiányt jelez. Bőrelváltozások, allergiák anyagcsere- és emésztési zavarok valamint testi és szellemi levertség, tehát működési zavarok léphetnek fel a testben.

Sajnos a mai mű, konzervált, denaturált élelmiszerek, még változatos táplálkozás esetén sem fedezik energiaellátásunkat. Nagyon meglepődnénk ha megvizsgálnánk egy-egy egyébként szemre tökéletes alma vagy narancs vitamintartalmát....

Tehát mit tehetünk? Fogyasszunk változatos bio-élelmiszereket és keressünk egy optimális, természetes összetevőket tartalmazó táplálékkiegészítőt. Manapság ez nem is olyan könnyű. Rengeteg olyan táplálékkiegészítő van a piacon, melyek csak részben segítik vitalitásunkat illetve hatóanyagaik mesterségesen előállítottak. Az ilyen magas koncentrátumú tiszta kémiai preparátumok fogyasztásánál viszont elfelejtjük, hogy testünk vitális anyagokat - mint ásványi anyagok vagy vitaminok - csak bizonyos dózisban és formában tud felvenni és feldolgozni. Ha ebből testünk eleget raktároz, akkor a fölösleges mennyiséget felhasználás nélkül kiüríti vagy rossz helyre tárolja. Az anyagok felvételéhez és tárolásához emészthető, felszívódást segítő hordozó kell és legtöbbször más vitális anyagok szükségesek, amelyek katalizátorként működnek és optimalizálják a folyamatot. A teljesítőképesség optimalizálásához testünknek tehát nem csak egy, kettő vagy három tiszta kémiai anyagra van szüksége, hanem egy minél tágabb spektrumú, összetett természetes táplálékra. No hát ez a zöld arany, az alga.

Természetes termékként a Spirulina és a Chlorella egy keverékben majdnem minden vitális anyagot tartalmaz, ami az élethez szükséges.

Ezen növények hatóanyagainak természetes sokszerűségét a világ egyetlen laboratóriumában sem lehet utánozni. Rendszeres, napi adagokban történő fogyasztásukkal kitűnő állapotba hozzák a testet.

Spirulina platensis és Chlorella vulgaris - a nyerő páros

A Spirulina egy apró fonalszerű édesvízi mikroalga. Ellentétben más növényekkel a Spirulina sejtfala nem emészthetetlen cellulózból áll, hanem sejtmembránból. Ez az egyik ok, miért képes a benne lévő vitális anyag a gyomor- és béltraktusban könnyen akár 90%-os arányban felszívódni.

Több ezer vitális anyagot tartalmaz. Adott területeken sorra körözi le a köztudatban élő "nagyágyúkat". Az esszenciálisan életfontosságú aminosav tartalma magasabb, mint a tejtermékeké, vitamintartalma ( pld. B1,B2, B6) magasabb a gyümölcsökénél, beta-karotin tartalma 10-szerese a sárgarépáénak és még sorolhatnánk. Ez az összetettség hihetetlen koncentrációval párosul, a Spirulina platensis az egész test energiaszállítója.

A Chlorella szintén édesvízi mikroalga. A Spirulinával ellentétben a Chlorellának háromrétegű sejtfala van, ennek megfelelően magas ballasztanyag tartalma segíti a bél működését. Klorofil tartalma még a Spirulina platensisénél is a magasabb. E két elem egyedülálló tulajdonsággal ruházza fel ezt a mikroalgát. Sejtszerkezetének és magas klorofiltartalmának köszönhetően képes a káros anyagokat nehézfémeket megkötni és kiüríteni, vagyis fokozza a méregtelenítő folyamatokat.

Vitális és szép, vagy kimerült és fáradt?

Tükörképünk mutatja mindazt ami testünkben történik. Ha jól érezzük magunkat akkor pozitív a kisugárzásunk, feszes bőrünk és csillogó a hajunk. Motiváltabbak, öntudatosabbak, meggyőzőbbek vagyunk. Ha a testünk hiányban szenved, azt érezzük általános közérzetünkön, ez fáradsághoz és kimerültséghez vezet.

Különösen nagy veszélyt jelent a sejtek számára az alultápláltság. Mindez korlátozott védekezőképességet, a vitalitás elvesztését és felgyorsult öregedési folyamatot eredményez.

Könnyen hozzáférhető vitális anyagok segíthetnek mindezen. A vitális anyagok megfelelő bevitele gondoskodik a sejtekről a jó közérzetről és felfrissülésről.

A természetes táplálékkiegészítés éllovasai

Hála fő hatóanyagainak, a Spirulina és Chlorella mikroalgáknak, valamint egyéb, a receptúrák szerint hozzáadott gyógynövénynek és gyümölcsnek létrejött egy fantasztikus termékcsalád. A SOLAR-LUNAR napi adagokban szedendő táplálékkiegészítő por maradéktalanul megalapozza szervezetünk vitális anyagokkal történő ellátását.

A KINETO-GENIO szintén növényi alkotókból álló fizikai és szellemi vitalitásunkat erősítő természetes energiaital páros segít az extrém helyzetek legyőzésében, elkerülve a szív és a gyomor túlterhelését, de optimális segítséget adva túlfeszített élettempónkhoz.

Legyen Ön is egy kicsit önző ugyanakkor előrelátó, hozza ki a maximumot magából mikroalgával.

SOLAR-LUNAR - KINETO-GENIO

Erről a fantasztikus négyesről, a termékekről és a mögöttük, általuk feltáruló wellness programról bővebben itt olvashatnak .

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +27 °C
Minimum: +19 °C

Gomolyfelhő-képződés mellett általában sok napsütésre számíthatunk, egyre inkább az ország középső harmadán előforduló záporokkal, zivatarokkal, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet. Az északi, északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik, zivatar környékén viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű. A hidegfrontra érzékenyek készülhetnek több fejfájás-csillapítóval.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra