Küldje be saját tortareceptjét!

Megvannak Magyarország Cukormentes Tortájának döntősei, de kezdődik a háziverseny.

A hagyományos ízek domináltak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizésén, ahol az erdei gyümölcsök, a barack és a málna volt a sláger, de néhány extrém megoldás is felkeltette a zsűri figyelmét.

Vadon Jani és Jókuti András a zsűri tagjaként minden tortát megkóstolhatott, végül a körtés, a sárgabarackos és a diós-csipkebogyós ízű kreációk kerültek a júliusi döntőbe. Ettől az évtől a verseny nyílt lett, így nem csak cukrász ipartestületi tagok jelentkezhettek, hanem bármely cukrászda és vendéglátó egység.

A versennyel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az ipartestület tavaly elhunyt elnökére, a kiváló cukrászmesterre, Pataki Jánosra emlékezik, aki a kezdeményezés lelkes támogatója, egyik életrehívója volt.

Cukormentes diós-barack torta

Elindult a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny!

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny mellett idén is meghirdette az alapítvány a háziversenyt, melyen a legfinomabb és a legegészségesebb otthon készült tortát díjazzák. A hobbicukrászok számára a kihívás ugyanaz: fehér liszt és hozzáadott cukor nélkül, kalória- és szénhidrátszegény torta készítése, mely egy cukorbeteg étrendbe is beilleszthető.

A háziverseny fődíja egy konyhai robotgép lesz.

A versenykiírás és a részletek megtalálhatóak az alapítvány honlapján !

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: