Ennyi kalória van egy pohár pezsgőben

Az év végi ünnepekkor sokan szívesen megisznak néhány pohár alkoholt is a családi ebédek és vacsorák közben. Nem mindegy azonban, mivel koccintunk.

Pezsgő

Mit isznak az emberek karácsonykor a világ különböző tájain? Részletek itt.

Egy deci pezsgő körülbelül 80 kalóriát tartalmaz, ami a többi alkoholféleséghez viszonyítva alacsonynak számít. Ha megiszunk egy-két pohárkával az ünnepek alatt, még nem kell tartanunk attól, hogy túl sok kalóriát viszünk be.

Vodka-szóda

Egy kis adag vodkával készült ital kalóriatartalma 100 alatt van. Ráadásul, mivel az alkoholt ebben az esetben sok vízzel fogyasztjuk, nemcsak kalóriákat spórolunk meg, hanem a másnapossággal is előre felvesszük a harcot. Az italba kérjünk sok lime-ot és citromot, így finomabb és egészségesebb is.

A száraz pezsgő kalóriatartalma viszonylag alacsonynak mondható
A többi alkoholhoz viszonyítva a száraz pezsgő kalóriatartalma alacsonyabb

Light sör

A csökkentett kalóriatartalmú söröket is bátrabban lehet fogyasztani. Kalóriatartalmukat illetően a csomagolásról tájékozódhatunk, de általában egy üveg light sörben körülbelül 50 százalékkal van kevesebb, mint a hagyományosban.

Fehérbor

Másfél deci fehérborban körülbelül 110-120 kalória található - feltéve, ha száraz fajtát választunk, mint a sauvignon blanc vagy a pinot grigio. Az édesebbekben, mint a rizling, értelemszerűen több a cukor. Ha fröccsként fogyasztjuk , még jobb, mert pótoljuk az alkohol által elvont vizet - ráadásul így borból is kevesebbet iszunk.

Martini

A klasszikus martinit kizárólag gin és vermut keverékéből készítik. Így egyetlen pohár körülbelül 120-130 pluszkalória bevitelét jelenti. Mindig érdemes mellé adagonként egy kevés vizet is elfogyasztani.

Vörösbor

Másfél deci vörösbor körülbelül 125 kalóriát tartalmaz. A benne lévő rezveratol nagyszerű gyulladáscsökkentő és a bőrnek is jót tesz. Egy-egy pohár alkalmanként tehát még egészséges is lehet.

Gin-tonic

Egy pohárka gin-tonicban 142 kalória található, mivel a toniknak, bár íze kesernyés, meglehetősen magas a cukortartalma. Ha nem jutunk light tonikhoz, akkor sima szódával, sok citrommal keverve is fogyaszthatjuk a gint.

Forrás: health.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +15, +20 °C
Minimum: +4, +11 °C

A felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan alakul ki zápor. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél, 15, 20 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön újabb front, de még mindig hidegfronthoz hasonló hatás lesz tapasztalható. Görcsös fejfájás, izomgörcs léphet fel, sokan ingerlékenyek, nyugtalanok lehetnek. Az összetett légköri helyzet több panaszt is okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: