Nem ismerjük fel a flörtölést

A legújabb kutatás kimutatta, hogy az emberek általában nem ismerik fel a flörtölést. A kutatók szerint ezért ha valakinek jelezni szeretnénk, hogy kedveljük, a legjobb, ha felhagyunk a körmönfont viselkedéssel.

Jeffrey Hall, a Kansasi Egyetem kommunikációs szakértője laboratóriumi kísérletében kimutatta, hogy a férfiak 36, és a nők csupán 18 százaléka tudta helyesen megítélni, hogy beszélgetőpartnere flörtöl-e vele.

A szakfolyóiratban megjelent kutatáshoz Hall 52 pár egyedülálló, heteroszexuális egyetemi hallgatót gyűjtött össze. Az idegen párok egymagukban ültek egy szobában, és 10-12 percig beszélgettek abban a hitben, hogy egy az első benyomással kapcsolatos kísérletben vesznek részt. A kísérlet végén a hallgatókat arra kérték, hogy külön szobában töltsenek ki egy kérdőívet, melyben többek között arra is választ kellett adni, hogy flörtöltek-e beszélgetőpartnerükkel, és szerintük partnerük próbált-e flörtölni velük.

Nem tudnak a nők jól flörtölni

A párok több mint 80 százalékos pontossággal tudták, amikor partnerük nem flörtölt velük, a flörtölést azonban már sokkal pontatlanabbul tudták megítélni. A férfiak 36, és a nők csupán 18 százaléka ítélte meg helyesen.

"A flörtölő viselkedést nagyon nehéz észrevenni, aminek számos oka van" - magyarázta Hall. "Az emberek nem egyértelműen teszik ezt, mert nem akarnak kellemetlen helyzetbe kerülni, ezért a flörtölés úgy néz ki, mintha valaki barátságos lenne. Mivel nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy értékelik a flörtölésünket, nem is tudunk fejlődni ennek észlelésében."

A legalacsonyabb pontossági arányt akkor mutatták ki, amikor nők próbálták megítélni nők flörtölését, ami Hall szerint talán azzal magyarázható, hogy a nők általában átlátszóbbak.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: