Nem ismerjük fel a flörtölést

A legújabb kutatás kimutatta, hogy az emberek általában nem ismerik fel a flörtölést. A kutatók szerint ezért ha valakinek jelezni szeretnénk, hogy kedveljük, a legjobb, ha felhagyunk a körmönfont viselkedéssel.

Jeffrey Hall, a Kansasi Egyetem kommunikációs szakértője laboratóriumi kísérletében kimutatta, hogy a férfiak 36, és a nők csupán 18 százaléka tudta helyesen megítélni, hogy beszélgetőpartnere flörtöl-e vele.

A szakfolyóiratban megjelent kutatáshoz Hall 52 pár egyedülálló, heteroszexuális egyetemi hallgatót gyűjtött össze. Az idegen párok egymagukban ültek egy szobában, és 10-12 percig beszélgettek abban a hitben, hogy egy az első benyomással kapcsolatos kísérletben vesznek részt. A kísérlet végén a hallgatókat arra kérték, hogy külön szobában töltsenek ki egy kérdőívet, melyben többek között arra is választ kellett adni, hogy flörtöltek-e beszélgetőpartnerükkel, és szerintük partnerük próbált-e flörtölni velük.

Nem tudnak a nők jól flörtölni

A párok több mint 80 százalékos pontossággal tudták, amikor partnerük nem flörtölt velük, a flörtölést azonban már sokkal pontatlanabbul tudták megítélni . A férfiak 36, és a nők csupán 18 százaléka ítélte meg helyesen.

"A flörtölő viselkedést nagyon nehéz észrevenni, aminek számos oka van" - magyarázta Hall. "Az emberek nem egyértelműen teszik ezt, mert nem akarnak kellemetlen helyzetbe kerülni, ezért a flörtölés úgy néz ki, mintha valaki barátságos lenne. Mivel nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy értékelik a flörtölésünket, nem is tudunk fejlődni ennek észlelésében."

A legalacsonyabb pontossági arányt akkor mutatták ki, amikor nők próbálták megítélni nők flörtölését , ami Hall szerint talán azzal magyarázható, hogy a nők általában átlátszóbbak.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

A fátyolfelhők mellett nyugatról kelet felé egy vastagabb felhősáv is vonul. Nagyobb területen a keleti, északkeleti harmadban lehet kevésbé felhős, illetve derült az ég, főleg arrafelé helyenként köd képződhet. Csapadék továbbra sem valószínű. A légmozgás az ország legnagyobb részén gyenge vagy mérsékelt lesz, de a Dunántúlon az éjszaka második felében kevés helyen már megélénkülhet az északi, északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között várható, de a derült északi, északkeleti fagyzugokban néhol fagypont környékére hűlhet a levegő. Fronthatásra napközben nem kell számítani az előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra